Kaartje2go, winnaar van de Applicatie Award

Categorie
Gepubliceerd op: 6 april 2023
Bijgewerkt op: 6 april 2023
Geschreven door
K2go 800X400 Visual

De Shopping Awards zijn de belangrijkste prijzen in Nederland voor e-commerce. In de Applicatie categorie wist Kaartje2go de Award te bemachtigen. In dit interview vragen wij aan Mark van Kasteren, CMO van Kaartje2go, hoe zij de Award wisten te winnen. 

Wie zijn jullie/wat doen jullie? 

In 2006 begon Kaartje2go, opgericht door Foppe Strikwerda en Klaas Korte, vanaf de welbekende zolderkamer. Kaartje2go biedt sindsdien de eenvoudigste en gebruiksvriendelijkste manier om gepersonaliseerde wenskaarten te maken en te versturen. Het aanbod varieert van verjaardagskaarten tot geboortekaartjes en van trouwkaarten tot uitnodigingen voor feestjes. Kortom, voor elke kaartcategorie ben je bij Kaartje2go aan het juiste adres.

Het bedrijf is naast Nederland actief in België en Duitsland. En voor alle landen als doel om fantastische klantenservice te leveren en het versturen van wenskaarten zo eenvoudig en leuk mogelijk te maken.

Waarom hebben jullie meegedaan met de Shopping Awards?

"Bijna 6 jaar geleden begon ik bij Kaartje2go en was ik meteen onder de indruk van de interne cultuur. Als externe online marketing consultant had ik veel organisaties van binnen gezien, maar nergens zag ik zoveel focus op blije klanten. Elke week werden de meest gestelde klantvragen gedeeld met iedereen en het was duidelijk dat iedereen zich betrokken voelde bij het creëren van een gebruiksvriendelijke ervaring voor de klant. Hoewel de focus op klanttevredenheid hoog was, was iedereen toch heerlijk nuchter, vooral als het ging om awards. Ik wilde dit toch graag een podium geven en daarom besloot ik in 2019 om ons voor het eerst aan te melden", vertelt Mark.

Wat maakt jullie webwinkel zo bijzonder / Waarom denk je dat je hebt gewonnen?

"Bij de Shopping Awards worden de winnaars gekozen door zowel een vakjury als het publiek. Dit past perfect bij onze focus op gebruiksgemak en klanttevredenheid. En die focus heeft ons ook een loyale klantenbase opgeleverd waar we ontzettend trots op zijn. Als deelnemer aan de Shopping Awards ontvang je ook nog eens een uitgebreid rapport met alle feedback van jouw klanten. En als ik dan kijk naar de honderden reacties vol liefde en waardering voor Kaartje2go, dan is dat werkelijk hartverwarmend. Het is echt bijzonder om te zien hoe onze klanten ons waarderen en daar zijn we ontzettend dankbaar voor ", geeft Mark aan.

Wat heeft het winnen van de award jullie gebracht?

"Het winnen van de Shopping Awards heeft ons een aantal geweldige dingen gebracht. Ten eerste is het denk ik een terechte waardering voor onze medewerkers en dat wat wij doen echt wel heel bijzonder is in de e-commerce wereld. Daarnaast heeft het winnen van de prijs ook geholpen bij het aantrekken van nieuw talent. Het geeft potentiële medewerkers vertrouwen dat ze deel zullen uitmaken van een bedrijf dat de norm stelt in de branche. Bovendien heeft het ons geholpen bij het leggen van contacten met andere grote organisaties. En laten we eerlijk zijn, wie wil er niet samenwerken met een winnende webwinkel? Het winnen van de Shopping Awards heeft onze deuren geopend en het leggen van contacten is nu nog makkelijker", vertelt Mark vol trots.

Welke plannen hebben jullie nog voor de toekomst?

"Kaartje2go is al tien jaar actief in België en sinds drie jaar hebben we ook onze blik op Duitsland gericht. Maar in Duitsland beginnen we helemaal opnieuw, als een start-up in een nieuw land. Daar kent nog niemand Kaartje2go (of Send a Smile zoals we daar heten). Dat betekent dat we de Duitse markt moeten veroveren en onze eigen loyale fanbase moeten opbouwen. Het is als een frisse start, met nieuwe kansen en uitdagingen die op ons wachten. We zijn vastbesloten om de harten van onze Duitse klanten te veroveren en hen net zo enthousiast te maken over onze gepersonaliseerde wenskaarten als onze Nederlandse en Belgische fans", aldus Mark.


Wil je meer weten over Kaartje2go?

BEZOEK DAN HUN WEBSITE > 

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp