Fietsenwinkel.nl: “Met tevreden klanten komt de groei vanzelf”

Categorie
Gepubliceerd op: 1 juni 2022
Bijgewerkt op: 27 oktober 2022
Geschreven door
30 06 1530 (3)

Fietsenwinkel.nl is specialist in e-bikes. De retailer zet in op de combinatie van een sterk online platform en ruim een tiental fysieke winkels door het hele land. En dat werkt: sinds de livegang van de nieuwe website is de verkoop met zo’n 20% gestegen.

Sinds 2020 is Fietsenwinkel.nl volledig gespecialiseerd in e-bikes. Deze zijn niet alleen online te koop, maar ook in tien winkels en in één megastore. Mark de Vos is directielid van Fietsenwinkel.nl en verantwoordelijk voor de marketing, e-commerce en winkels: “Onze megastore in Utrecht is 5500 vierkante meter groot. Dat is meer dan al onze andere winkels bij elkaar. We bieden daar echt een totale beleving aan voor onze klanten. Dat is ook één van de punten waarop we ons onderscheiden. Net als in bredere zin de wisselwerking tussen ons online platform en de fysieke locaties.”

Beleving staat voorop

Beleving is belangrijk, want wie een elektrische fiets koopt, wil die graag eerst uitproberen. “Een e-bike is een forse uitgave, drie keer duurder dan een gewone fiets”, aldus Mark. “We zien dat onze doelgroep zich eerst online oriënteert, dan in één van onze winkels een fiets uitprobeert en uiteindelijk daar of online de aankoop doet.” Het onderhoud van de aangekochte e-bike vindt dan vaak weer plaats in één van de 100 bij Fietsenwinkel.nl aangesloten servicepartners. “Zo kunnen mensen in het hele land bij ons terecht voor onderhoud.”

Nieuw online platform

On- en offline moeten dus steeds meer met elkaar verbonden worden. Sinds kort is Fietsenwinkel.nl dan ook helemaal vernieuwd. De focus van dit nieuwe platform ligt op leadgeneratie. Mark: “We merken dat bijna iedereen die in onze winkel komt, eerst op onze website is geweest. Ons online platform is dus ontzettend belangrijk, maar primair om mensen naar de winkels te krijgen.” De nieuwe website is vanuit de mobile first-gedachte ontwikkeld en biedt naast veel fotografie en video’s ook een kennisbank, met alles wat men over elektrische fietsen wil weten.

“We zien dat sinds de livegang van de nieuwe website de online verkoop met 20% is toegenomen. Maar ook, en dat is voor ons bijna net zo belangrijk, het aantal ingeplande testritten. Daar zijn we heel trots op en het helpt ons onze groeiambities waar te maken.”

Een groei die, volgens Mark, vooral op natuurlijke wijze tot stand moet komen. “Het is ons uitgangspunt om te groeien vanuit klanttevredenheid. Klanttevredenheid is het allerbelangrijkste in ons bedrijf. Als de klanten tevreden zijn, dan volgt de rest, zoals het openen van nieuwe winkels, vanzelf.”

Zeer tevreden over e-Academy

Fietsenwinkel.nl is lid van Thuiswinkel.org. Mark: “Uiteraard vanwege het Thuiswinkel Waarborg en het stukje vertrouwen dat het opwekt. Maar we maken sinds kort ook naar volle tevredenheid gebruik van de e-Academy van Thuiswinkel.org. Zowel om e-commercepersoneel als klantenservicemedewerkers op te leiden.”

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp