Even voorstellen: Thuiswinkel-lid Geisha Fashion

Categorie
Gepubliceerd op: 12 januari 2022
Bijgewerkt op: 12 januari 2022
Geschreven door
Interview Geisha Fashion

Geisha Fashion bestaat al ruim twintig jaar en werd voorheen uitsluitend verkocht via b2b/wholesale verkooppunten. Sinds mei 2021 heeft Geisha ook een webshop, waarmee ze de consument rechtstreeks bedienen. En met succes. We maken kennis met Mariska van der Burg, die sinds november 2020 als e-commercemanager werkzaam is bij Geisha Fashion en sinds twee jaar ook aangesloten is als expert bij ShoppingTomorrow.

Kun je iets meer vertellen over jullie achtergrond en waarom jullie deze webshop zijn gestart?

“Geisha bestaat al ruim twintig jaar. Het merk was vooral bekend om haar jeans en denim en werd uitsluitend verkocht via b2b/wholesale verkooppunten. Inmiddels verkoopt Geisha een uitgebreide collectie dames- en meisjeskleding en ligt de focus met name op mooie prints, kleuren en vrouwelijke outfits met oog voor details. Geisha heeft geen fysieke winkels en had tot voor kort ook geen eigen webshop. Een webwinkel was altijd al een overweging, maar is nooit concreet gemaakt totdat de coronapandemie ook ons trof in 2020. Door de lockdowns werd de overweging omgezet in een concreet plan van aanpak om online te verkopen aan onze Geisha-fans en hiermee ook nieuwe potentiële consumenten aan te trekken. Met de komst van de webshop is er een nieuwe weg ingeslagen. Een b2c-kanaal vergt een andere strategie dan b2b en zorgt voor de nodige veranderingen en inzichten binnen het bedrijf.”

Waar ben je trots op? Hoe onderscheiden jullie je van de concurrent?

“We zijn vooral trots op de hoge mate van betrokkenheid en service binnen Geisha. Dit vertaalt zich door naar de consument. We bieden iedere online shopper een passend antwoord of oplossing. Het denken in mogelijkheden en alle learnings uit twintig jaar b2b hebben geresulteerd in een webshop die direct bij de start volwassen was en waarop nu al wordt doorontwikkeld. Natuurlijk speelt onze hoge naamsbekendheid hierbij ook een grote rol. Veel vrouwen bevestigen dat ze al een kledingstuk van Geisha in de kast hebben hangen. Onze collectie ziet er ieder seizoen erg goed en herkenbaar uit, zowel in pasvorm als uiterlijk, en wordt professioneel gefotografeerd. Zo vertelt de content het Geisha-verhaal. Ondanks dat er weinig b2c-ervaring was, blijkt dat Geisha uitstekend in staat is om zich direct goed rechtstreeks aan de consument te presenteren.”

Welke trends zie je binnen de e-commercemarkt?

“De topics duurzaamheid en retouren komen steeds vaker ter sprake. Vooral het laatste onderwerp is iets dat al jaren volop onder de aandacht is. Maar ook duurzaamheid en circulaire fashion in 2030 zie ik als belangrijke trends binnen de e-commerce. We zeggen allemaal dat we dit belangrijk vinden, maar de juiste manier om het gehele proces goed in te richten moet nog ontwikkeld worden.”

Welk toekomstplannen hebben jullie nog?

“Geisha Fashion staat aan het begin van het webshopavontuur. We willen het merk bij een bredere doelgroep onder de aandacht brengen, maar onze uitstekende service en details zeker niet uit het oog verliezen. Er staat een hele goede basis waarop we nu voortborduren. Eén van die projecten is het betrekken van onze fans bij de webshop. Dit gaan we doen door de social media posts van onze fans te laten zien op onze webshop; een soort visuele reviews. Daarnaast vinden we het belangrijk om klanten aan ons te binden. Iedere klant wordt een Geisha-member zodat we ook echt toegevoegde waarde kunnen bieden aan de klant zelf. Incidentele beloningen of kortingen werken slechts eenmalig of voor korte tijd. Een membership met daaraan gekoppeld persoonlijke privileges versterken de band met de klant en vergroten het engagement.”

Tot slot, waarom is Geisha Fashion lid geworden van Thuiswinkel Waarborg?

“De voornaamste reden is om ons, samen met andere retailers, sterk te kunnen maken voor belangrijke topics binnen de e-commerce. Geisha alleen gaat het verschil niet maken. Aangesloten bij Thuiswinkel.org, hebben we een geweldig draagvlak.”

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp