Ecommerce Europe krijgt nieuwe Secretaris-Generaal

Categorie
Gepubliceerd op: 2 juli 2020
Bijgewerkt op: 28 april 2021
Geschreven door
Europa Toetsenbord Enter 800X400

Het bestuur van Ecommerce Europe heeft Luca Cassetti aangesteld als nieuwe Secretaris-Generaal van Ecommerce Europe, de koepelorganisatie voor digital commerce waar Thuiswinkel.org in participeert. Cassetti was al Director of EU Public Affairs voor Ecommerce Europe en heeft de positie van de Europese koepelorganisatie voor digital commerce over de afgelopen jaren succesvol versterkt.

Luca Cassetti volgt Marlene ten Ham op, die de afgelopen zes jaar Secretaris-Generaal geweest. Onder haar leiderschap zijn Ecommerce Europe en EMOTA samengegaan als één stem voor de sector. Dit zorgt ervoor dat de vereniging verder kan bouwen op het succes van de Europese digitale sector en daarnaast Europese beleidsmakers kan helpen het beste milieu voor digitale groei binnen en buiten Europa te creëren. Marlene ten Ham blijft betrokken als adviseur van de board of directors.

Wijnand Jongen, directeur bij Thuiswinkel.org en president van Ecommerce Europe: “Namens de board wil ik Luca Cassetti feliciteren met zijn nieuwe rol. De afgelopen jaren heeft hij bewezen succesvol te zijn in het leiden van de public affairs-activiteiten van de vereniging. Ik ben ervan overtuigd dat Luca de organisatie en het team verder kan helpen in deze belangrijke tijd van transitie richting een meer digitale en groene economie en het herstel na de COVID-19-pandemie. We bedanken Marlene voor haar goede leiderschap en uitstekende werk voor Ecommerce Europa.”

Luca Cassetti: “Ik ben dankbaar voor het vertrouwen van de board of directors in mij en de prettige samenwerking met Marlene in de afgelopen jaren. Ik kijk ernaar uit om onze proactieve belangenbehartiging voort te zetten. Het is nu belangrijker dan ooit dat Ecommerce Europe spreekt namens de hele sector over issues zoals duurzaamheid, de platformeconomie, de EU Data Strategy en nog veel andere onderwerpen waar we aan werken.” Ten Ham: “Het is een grote eer geweest om met een team, leden en partners met zoveel talent te werken aan een sterke digital commercesector. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Luca, met het team, de belangen van de sector in Europa succesvol blijft vertegenwoordigen.”

Deel dit nieuwsartikel