20 juni 2017

Mobiel.nl identificeert klanten via iDIN

Slot met daarin een creditcard Mobiel.nl, online specialist in de verkoop van mobiele abonnementen en smartphones en lid van Thuiswinkel.org, biedt vanaf nu identificatie via iDIN aan. Dit is een nieuwe methode om veilig en makkelijk online te identificeren bij webshops. De klant hoeft hierdoor geen kopie van zijn legitimatiebewijs meer op te sturen tijdens het afsluiten van een nieuw abonnement. Thuiswinkel.org ziet veel potentie in de nieuwe methodes om de consument online te identificeren. Het gebruik van iDIN kan een positieve invloed op veiligheid, gebruiksgemak en kostenbesparing hebben.
Voor de overstap naar iDIN ging Mobiel.nl een samenwerking aan met CM Identity Services, business partner van Thuiswinkel.org. Deze partij treedt op als Digital Identity Service Provider (DISP) en maakt zo digitale identificatie mogelijk.

Extra gemak

Klanten die voorheen online een abonnement met mobiele telefoon bestelden, moesten een kopie van hun legitimatiebewijs meesturen en zich aan de deur bij de pakketbezorger identificeren. Door de komst van iDIN is dit niet meer nodig. “We kunnen ons goed voorstellen dat klanten het vervelend vinden om een kopie van het legitimatiebewijs met privacygevoelige informatie op te sturen. Het aanbieden van iDIN in samenwerking met CM biedt hiervoor een ideale uitkomst. We krijgen dan ook al veel positieve reacties van klanten”, vertelt Sandy van Biezen, Product Owner bij Mobiel.nl.
Met de overstap naar iDIN digitaliseert Mobiel.nl in één klap het hele proces van identificeren, contracten afsluiten, bestellen en betalen. CM verbindt als Digital Identity Service Provider klanten met verschillende authenticatiemiddelen. "We verwachten dat iDIN de komende jaren een grote vlucht gaat nemen in Nederland”, stelt Thea van Oosterhout, productmanager bij CM Identity Services. “De kracht van iDIN is enerzijds bereik, omdat iedere consument in Nederland een bankrekening heeft en zich daarvoor heeft geïdentificeerd bij zijn of haar bank. Tegelijkertijd is iDIN een veilig platform; consumenten houden controle over welke gegevens aan welke partij worden verstrekt.”

Zekerheid voor klant en webshop

In het bestelproces krijgen klanten de optie om identificatie via iDIN te selecteren. Vervolgens komt het startscherm van de eigen bank in beeld, waar de klant met de inlogmiddelen van zijn eigen bank inlogt. Als de klant akkoord gaat met het verstrekken van zijn gegevens, keert hij terug naar Mobiel.nl, waar de persoonsgegevens automatisch worden gecontroleerd. Zo weet de klant zeker dat de gegevens die hij doorgeeft kloppen.
Voor Mobiel.nl biedt iDIN ook extra zekerheid over de identiteit van de klant. Banken moeten de identiteit van een klant namelijk zorgvuldig verifiëren voordat zij een bankrekening openen. De kans op identiteitsfraude of verkeerd ingevulde gegevens is hierdoor aanzienlijk verkleind.

Geen financiële gegevens

Met identificatie via iDIN blijft de privacy van klanten gewaarborgd. Mobiel.nl krijgt geen toegang tot de financiële gegevens van de klant, waaronder het saldo en transacties. De bank stuurt na akkoord van de klant alleen de persoonsgegevens toe die nodig zijn voor het bestellen van het abonnement, zoals de naam en geboortedatum.

Voordelen voor webwinkels

Thuiswinkel.org is altijd al een voorstander geweest van sterke online identificatiemethodes en juicht het groeiende gebruik van iDIN van harte toe. “Niet alleen is het uitrollen van iDIN een goede zaak voor de Nederlandse consument dankzij de verbeterde gebruikerservaring, ook de acceptanten, zoals webwinkels, spinnen hier garen bij”, aldus Just Hasselaar, adviseur digital transactions bij Thuiswinkel.org.
“Het mooie aan iDIN is dat miljoenen potentiële klanten direct gebruik kunnen maken van de nieuwe methode, aangezien de meeste banken al deelnemen. Daarnaast wordt met iDIN de identiteit van de ingelogde bezoeker onomstotelijk vastgelegd, zonder dat de klant hier keer op keer vervelende formulieren voor hoeft in te vullen. En omdat het inlogproces op deze manier heel eenvoudig wordt gemaakt, komt dit de conversie van een webwinkel ook zeker ten goede.”

Just Hasselaar Meer informatie?

Voor meer informatie over iDIN en digital transactions kun je contact opnemen met Just Hasselaar (), adviseur digital transactions voor Thuiswinkel.org.