15 september 2016

Greetz: van B2C naar B2B met slimme aanpassingen

Gebouw met spiegelende ramen

Worden jouw B2C-klanten op hun wenken bediend en wil je nu de stap wagen naar B2B? Linda de Lange, B2B e-commerce manager bij Greetz helpt je op weg met B2B-verkoop: “B2C- en B2B-marketing lijken meer op elkaar dan je denkt!”

B2B: makkelijker dan je denkt  

“Of ze hier nu bewust voor kiezen of al actief mee aan de slag zijn, veel e-commercepartijen bedienen zowel B2C als B2B,” vertelt Linda. “Denk aan Coolblue, bol.com, Ikea, ah.nl en Fonq: allemaal hebben ze content om de B2B-klant meer tekst en uitleg te geven over hun dienstverlening.” Veel bedrijven zien B2B volgens Linda als een ander vakgebied, maar dat is nergens voor nodig: “Mensen in een B2C-organisatie verwachten bijvoorbeeld dat B2B-marketing heel anders is dan B2C-marketing. Natuurlijk zijn er verschillen, maar de twee disciplines liggen niet heel ver uit elkaar. Hoewel het een nieuwe doelgroep is, kun je met slimme aanpassingen de B2B-klant ook bedienen met je B2C-propositie. En andersom.”

Aantrekkelijke B2C-propositie voor B2B-klanten

Om de overgang van B2C naar B2B nog makkelijker te maken, geeft Linda tijdens haar presentatie een aantal praktische tips. “Hiermee wil ik B2C-organisaties die zich ook willen richten op de B2B-markt verder helpen. Ik wil ze meegeven hoe je je B2C-propositie aantrekkelijk maakt voor B2B-klanten.” Hier is Greetz zelf namelijk volop mee bezig: “Het ontwikkelen van de zakelijke markt is één van onze groeipijlers. We willen investeringen op het gebied van B2C platformontwikkelingen en marketing aanpassen aan een nieuwe doelgroep.” Tijdens de presentatie krijg je daarom tips van Linda over betaalmethodes, acquisitie van B2B-klanten, business intelligence en het bouwen van B2B-specifieke functionaliteiten. “Bij ons zorgde de toevoeging van maandfacturatie als betaalmethode en een betere zichtbaarheid van Greetz Zakelijk op www.greetz.nl voor een groei van 125%!”

Benieuwd?

Wil jij je verkoop uitbreiden van B2C naar B2B en ben je benieuwd waar je op moet letten? Of verkoop je al B2B en wil je tips voor betere marketing? Kom dan van 14.20 – 14.50 uur naar Linda’s presentatie op Shopping Today.

Bekijk hier het hele programma voor Shopping Today op 22 september 2016.

Over Linda

Als B2B e-commerce manager is Linda binnen Greetz verantwoordelijk voor de opbouw van de zakelijke markt. Binnen de B2C-markt heeft ze meer dan 13 jaar ervaring met het opzetten en ontwikkelen van zakelijke proposities, o.a. voor bol.com en ah.nl. Meer weten? Lees meer over Linda