Informatie en advies over cybersecurity

Gepubliceerd op: 7 oktober 2020
Bijgewerkt op: 19 augustus 2021
Geschreven door
Fraude & Veiligheid Digitaal Slot Blauw 800X400

Veiligheid en (het voorkomen van) fraude zijn de sleutelwoorden voor het vertrouwen in de e-commercebranche. Ze beheersen de hele online keten ‘identificeren-bestellen-betalen-(af)leveren’. Webwinkeliers moeten gepaste maatregelen nemen zodat consumenten veilig kunnen winkelen. Webshops mogen daarom geen kwetsbaarheden bevatten.

Steeds meer bedrijven krijgen te maken met cyberincidenten. Het is belangrijk dat bedrijven zich weren tegen deze dreigingen en maatregelen nemen om hun activiteit zo veilig mogelijk uit te voeren. Thuiswinkel.org neemt haar verantwoordelijkheid als het om veiligheid gaat en informeert haar leden via onder meer nieuwsbrieven over digitale veiligheid. Daarnaast biedt de belangenvereniging haar leden informatie en advies aan die zij kunnen gebruiken om digitaal weerbaarder te worden. Samen met het Digital Trust Center (DTC) van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat willen we onze leden voorzien van praktische informatie en adviezen om de digitale veiligheid van onze leden te verhogen.

In vijf stappen de basis van digitale veiligheid op orde

Het DTC heeft vijf stappen opgesteld waarmee bedrijven een basisniveau van digitale veiligheid kunnen waarborgen. 

Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

Ondernemers die deze stappen opvolgen, vergroten hun weerbaarheid tegen cyberrisico’s die de bedrijfsvoering kunnen verstoren. Bekijk de stappen.

Voer de Basisscan Cyberweerbaarheid uit

Naast bovenstaande stappen biedt het DTC een cyberweerbaarheidsscan aan om je inzicht te geven in de cyberweerbaarheid van je bedrijf. 

Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

Door een aantal meerkeuzevragen te doorlopen wordt direct zichtbaar in hoeverre je je basisbeveiliging op orde hebt. Daarnaast wordt er middels een rapport een advies gegeven over manieren om de digitale veiligheid te verhogen. Voer hier direct de zelfscan uit.

Praktische tips en adviezen

Op de website van het DTC kun je informatie en adviezen vinden met betrekking tot diverse thematiek op het gebied van digitale veiligheid. Zo geven ze onder andere advies over afspraken die je met je ict-leverancier kunt makenveilige websitesbeveiligingstips voor je CMSklant- gegevens en of betalingen. Het volledige overzicht aan onderwerpen kan je hier vinden.

Heb je vragen over
dit onderwerp?

Neem dan contact op met onze expert.

Roland van Kortenhof
Roland van Kortenhof 250x250

Deel dit kennisartikel