Conversie boosten?; Dit zegt de Psychologie

Gepubliceerd op: 15 februari 2024
Bijgewerkt op: 15 februari 2024
Geschreven door
Go Online.Nl 800 X 400
e-Academy

In een artikel met Bever liet Thuiswinkel het effect van vertrouwen op de online retail zien. Uit de a/b testen van Bever bleek dat “trust” essentieel is voor meer conversie. Maar zijn er nog andere conversiemethodes? En hoe werken die? Een tijdje geleden heeft Thuiswinkel een e-learning uitgebracht over de psychologie van conversie. Hieronder staan een paar belangrijke inzichten uit deze e-learning die toepasbaar zijn op uw bedrijf. Lees dus meer en ontdek al wat meer over het geheim voor een hoge conversieratio.


95% van de beslissingen die consumenten nemen zijn onbewust

Steeds vaker worden inzichten uit neuromarketing onderzoeken toegepast om webshops te optimaliseren. En dat is verstandig, want 95% van de consumentenbeslissingen worden onbewust genomen. Kennis van het brein en gedragspsychologie is dus essentieel wanneer je jouw webshop wil optimaliseren. Er zijn diverse methoden, theorieën en modellen bedacht om het onbewuste brein te beïnvloeden. Expert Martin van Kranenburg verteld je alles hierover in de e-learning. Een voorbeeld van een theorie hieruit is het ‘Don’t make me think’-principe van Steve Krug. Volgens deze theorie moet je een bezoeker niet onnodig laten nadenken bij het uitvoeren van hun taak; Zodra je bezoeker ook maar een seconde moet nadenken als hij in jouw webshop komt, verliest hij interesse wat leidt tot een lagere conversie. Pas daarom altijd text en lay-out aan op gebruikersgemak. Ontdek hoe je dit doet op de e-learning.


Kruip in de huid van je klant

Het is belangrijk om voor het toepassen van deze theorieën in de huid van de klant te kruipen volgens van Kranenburg. Hierdoor weet je precies wat er nodig is voor het overtuigen van de klant. Een hulpmiddel hiervoor is het opstellen van de klanten- gains, pains en taken in een persona. Zo zie je hoe je de boodschap nauwkeurig afstemt met de doelgroep. Lees meer in de e-learning

Wil je meer weten over de a/b test van Bever – lees dan hier

Wil je meer weten over hoe jij jouw conversie kan verhogen? - Start nu met de e-learning

Deel dit kennisartikel