Duurzaamheid

WereldbolDuurzaam ondernemen is niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Ook binnen het steeds veranderende (online-)retaillandschap speelt dit onderwerp een steeds grotere rol. Dit vraagt om een constante focus op innovatie waarin er een balans moet zijn tussen sociale, economische en ecologische factoren.

Duurzaamheid is een onderwerp dat alle bedrijfsterreinen raakt. Binnen de e-commercesector liggen er voornamelijk kansen op het gebied van energiegebruik, logistiek en verpakkingen. Hierbij is het inzichtelijk maken van de milieu-impact van het online winkelen een eerste stap. Thuiswinkel.org gaat de focus op duurzaamheid de komende jaren verder uitbreiden naar andere relevante onderwerpen voor de e-commercesector, zodat dit volledig geïtereerd kan worden in alle bedrijfsprocessen.

Gerelateerde webinars

Onze adviseurs Duurzaamheid

Vragen op het gebied van duurzaamheid? Onze adviseurs staan voor je klaar.

Margreeth Pape, programmamanager Duurzaamheid

 

Margreeth PapeMargreeth houdt zich bezig met de logistieke uitdagingen van de leden van Thuiswinkel.org en de toekomstige ontwikkelingen van de online logistiek. Ook is Margreeth lid van het 'logistics committee' van Ecommerce Europe. Om een goed logistiek proces te waarborgen werkt Margreeth samen met leden, ketenpartners en de overheid. Daarnaast is Margreeth verantwoordelijk voor de integratie van duurzaamheid binnen de e-commerce sector. Daarin liggen de prioriteiten voornamelijk op de inrichting van een duurzame last-mile logistiek en de toepassing van duurzame verzendmaterialen.

Ellen de Lange, adviseur Duurzaamheid

Groene idealen omzetten in haalbare acties, dat is wat Ellen nastreeft in haar werk. Ze was marketingcommunicatiemedewerker voor de EENshop, een webwinkel met ‘producten voor een betere wereld’ en werkte zes jaar als journalist voor het tijdschrift OneWorld. Daar schreef ze over maatschappelijk verantwoord ondernemen, circulaire economie en duurzaam leven als consument. In januari 2018 ging Ellen aan de slag bij Thuiswinkel.org. Hier werkt ze samen met webwinkels aan duurzaam online shoppen.

Alicja van Ewijk, adviseur Duurzaamheid en Logistiek

Alicja van Ewijk

Duurzaamheidsinitiatieven uitrollen naar webwinkels zodat de e-commercesector gemakkelijk bij kan dragen aan een beter milieu, dat is waar Alicja zich voor inzet. Bewust Bezorgd is hier een voorbeeld van. Een tool in de vorm van een API, speciaal gemaakt voor webwinkels, waarbij de CO2-uitstoot per verzonden pakketje berekend wordt. Zo krijgt de webwinkel inzicht in de CO2-uitstoot van zijn logistieke operatie en zie je wat de impact is van innovaties. Doordat Alicja bij Thuiswinkel.org is gestart op de afdeling Relatiebeheer, heeft zij veel contact gehad met webwinkels en weet zij goed de vraag van webwinkels te vertalen naar de praktijk.