Gratis juridisch advies voor leden 

Tijdens de (her)certificering wordt jaarlijks gecheckt of  jouw webwinkel voldoet aan de wet- en regelgeving. In de dagelijkse praktijk kun je echter situaties tegenkomen die vragen oproepen. Wij horen deze praktijkvragen graag! Heb je vragen over de wet? Twijfel je of je de wet misschien anders kunt uitleggen of hoe je met een klacht van de consument om kunt gaan? Neem contact op met onze juristen via of bel 0318-64 85 75.

Met samen meer dan 35 jaar ervaring in de (e-commerce) wet- en regelgeving kunnen zij jou gratis helpen met juridisch advies. Ook als het een juridisch onderwerp betreft dat misschien niet zo voor de hand liggend is, samen sparren we daar graag over. 

Waar kunnen onze juristen je mee helpen? 

Onze leden kunnen gratis gebruikmaken van de juridische ondersteuning. Je kunt onze juristen bellen of e-mailen met vragen over:

Daarnaast kunnen we je helpen met vragen over consumentenrecht, geschilbeslechting, algemene voorwaarden, oneerlijke handelspraktijk, productaansprakelijkheid, verkoop/levering van diensten en digitale inhoud, reisovereenkomst, privacy en bescherming persoonsgegevens, privaatrecht (algemeen verbintenissenrecht en vermogensrecht), wet koop op afstand, telecommunicatiewet, wet bescherming persoonsgegevens, cookiewetgeving, Nederlandse Reclame Code, intellectueel eigendomsrechten, etc.  

Op onze pagina Wet- en Regelgeving vind je de veelgestelde vragen én bijbehorende antwoorden over de Wet Koop op Afstand en jouw rechten en plichten als webwinkelier. Mis je informatie? Laat het ons weten via , dan helpen we je verder.

Het juridisch team

Ons juridisch team staat voor je klaar.

Ank van Heeringen, jurist

Ank van Heeringen is jurist en werkt sinds 2015 voor Thuiswinkel.org. Daarvoor is zij ruim 20 jaar werkzaam geweest voor Stichting De Ombudsman. Wil je met haar sparren over de grenzen van de wet omdat je bijvoorbeeld tegen praktische problemen aanloopt qua wet- en regelgeving? Of wil je meer weten over de inhoud en achtergrond van wetgeving? Dan kun je altijd bij haar terecht. Ook kan zij je helpen bij het schrijven van een verweer voor een zaak bij de Geschillencommissie. Lees meer over Ank.

Vincent Romviel, jurist

Vincent Romviel, jurist, werkt vier jaar bij Thuiswinkel.org. Hij is gespecialiseerd in consumentenrecht en e-commerce. Hij houdt zich binnen Thuiswinkel.org bezig met bemiddeling tussen leden en consumenten over klachten, adviseren van leden over hun rechtspositie, misbruik van logo en algemene voorwaarden van Thuiswinkel.org en het tegengaan van malafide websites. Lees meer over Vincent.