Thuiswinkel Zakelijk - wat houdt het in?

Koop jij online zakelijk in? Let dan op Thuiswinkel Zakelijk. Het allereerste keurmerk voor het zakelijk inkopen van producten en diensten via internet. Zo koop je als bedrijf ook zonder zorgen! Klik hier als je zakelijk verkoopt!

Herken het zakelijke keurmerk!

Logo Thuiswinkel Zakelijk

Thuiswinkel.org is de uitgever van het keurmerk. Je mag erop rekenen dat webwinkels met het Thuiswinkel Zakelijk-keurmerk betrouwbare webshops zijn die eerlijk handelen. Ze voldoen aan belangrijke criteria op het gebied van wetgeving, veiligheid, financiële stabiliteit. Alle leden worden jaarlijks gecertificeerd.

De 8 zekerheden van Thuiswinkel Zakelijk

 • Het bedrijf bestaat echt 
  De contact- en vestigingsgegevens zijn gecontroleerd en staan duidelijk op het certificaat.
 • Zakendoen onder Nederlands recht 
  De overeenkomst wordt gesloten onder Nederlands recht. Bovendien zijn de algemene voorwaarden voor bedrijven gemakkelijk vindbaar en niet in strijd met de Nederlandse dwingende wettelijke regels. 
 • Helder aanbod: je weet precies wat je koopt 
  Elk product en/of elke dienst heeft een duidelijke omschrijving die overeenkomt met de werkelijkheid.
 • Overzichtelijk orderproces 
  Het orderproces verloopt via eenduidige stappen. Het is duidelijk wat je bestelt voordat je een aankoopverplichting aangaat en je krijgt nog een kans om deze te corrigeren voor het plaatsen van de bestelling. 
 • Prijzen zijn duidelijk
  Je wordt goed geïnformeerd over alle eventuele bijkomende kosten, zoals verzend-, betaal-, polis- of administratiekosten. Je bestelt zakelijk, dus de prijzen zijn exclusief btw. Dit wordt ook duidelijk vermeld. 
 • Veilige betaalomgeving
  Wanneer je een betaling doet in de webshop, verloopt dit via een beveiligde verbinding met een SSL-certificaat (HTTPS en/of slotje onder of boven aan de webpagina).
 • Zorgvuldige omgang met jouw persoonsgegevens 
  De webshop heeft een maximale inspanningsverplichting om te zorgen voor veilig transport, veilige verwerking en veilige opslag van persoonsgegevens. Periodiek spreekt Thuiswinkel.org de webshop aan op deze verplichtingen en voert ICT-veiligheidstests uit. Bovendien kun je je eenvoudig afmelden voor commerciële e-mails (zie hieronder bij "veiligheid" en "e-mail" hoe Thuiswinkel.org dit borgt).
 • Gedegen klachtenbemiddeling en geschillen bij Nederlandse rechter
  Heb je ondanks deze zekerheden toch een klacht, dan kom je in drie stappen tot een oplossing. De eerste stap is om bij de webshop te vertellen dat je ontevreden bent. Kom je samen niet tot een oplossing? Dan kun je als tweede stap een melding maken via thuiswinkel.org/klacht-indienen. Thuiswinkel.org helpt jou verder met klachtenbemiddeling. Als je hierna nog niet tevreden bent, kun je als derde stap een geschil voorleggen bij een Nederlandse rechtbank. Alleen als het is overeengekomen, kan er ook sprake zijn van arbitrage bij een erkend arbitrage-instituut.

Veiligheid

Veiligheid is een belangrijk thema voor webwinkels en hun klanten, zeker als het om persoonsgegevens gaat. Thuiswinkel.org neemt haar verantwoording door webwinkels regelmatig te informeren over de laatste ontwikkelingen op het gebied van veiligheid. Daarnaast worden leden getoetst op veiligheid van persoonsgegevens en gescreend op veel voorkomende kwetsbaarheden. De veiligheid van webwinkels is echter altijd een momentopname.
Veiligheid van webwinkels is daarom op de eerste plaats de verantwoordelijkheid van webwinkels zelf. Thuiswinkel Zakelijk biedt geen garantie voor 100% veilige webwinkels, maar helpt leden om hun webwinkels veilig te maken.

E-mail 

Als je commerciële e-mails ontvangt en dat niet op prijs stelt, kun je je daarvoor op eenvoudige wijze laten uitschrijven. Dit kan op de manier die in de e-mailings genoemd wordt of op de site van de webshop.

Geen garantiefonds

Thuiswinkel Zakelijk is geen garantiefonds. Wanneer een bij ons aangesloten webwinkel failliet gaat, of in surseance van betaling verkeert, kan Thuiswinkel.org er niet voor zorgen dat je je (aan)betaling terugkrijgt.

Ledenlijst

Weten wie het keurmerk Thuiswinkel Zakelijk voert? Bekijk hier de ledenlijst van Thuiswinkel Zakelijk.