Shopping Secure – Het beste cross-borderkeurmerk van Europa

Verkoop jij producten en/of diensten online over de grens? Vraag dan nu ons internationale keurmerk Shopping Secure aan. In het geval van cross-border e-commerce hebben zakelijke klanten en consumenten extra behoefte aan zekerheid bij online aankopen. De afstand met de verkoper is groter, in veel gevallen wordt er een andere taal gesproken en vaak hebben ze te maken met afwijkende wet- en regelgeving. Daarom heeft Thuiswinkel.org speciaal voor b2c- en b2b-bedrijven nu dit internationale keurmerk ontwikkeld.

Vraag Shopping Secure aan of vraag als lid direct de aanvullende certificering aan via Mijn Account

Click here for the English text

Waarom Shopping Secure?

Betrouwbaarheid 

 • Strenge toetsing van webwinkels op meerdere aspecten: wet- en regelgeving, veiligheid en financiële stabiliteit.
 • Compliancy voor de Europese wet- en regelgeving.
 • Leden worden ieder jaar opnieuw gecertificeerd.
 • Actieve controle op onrechtmatig gebruik van logo en certificaat.

Integriteit 

 • Uitgegeven door een vereniging zonder winstoogmerk.
 • Onze evenementen worden niet gefinancierd uit contributie of certificeringskosten, maar uit sponsoring en kaartverkoop.
 • Onafhankelijke Geschillencommissie en klachtenbemiddeling voor consumenten en webwinkeliers.

Deskundigheid 

 • Onze algemene voorwaarden zijn opgesteld in samenwerking met de Consumentenbond.
 • Financiële toetsing wordt uitgevoerd door een externe accountant/kredietbeoordelaar.
 • Juridische toetsing wordt uitgevoerd door een extern juridisch adviesbureau.  
logo shopping secure logo shopping secure b2b

Wat houdt Shopping Secure in?

 1. Je webshop wordt gescand op beveiligingslekken zodat klanten weten dat ze veilig bij je kunnen shoppen. Dankzij dit 'ethisch hacken' weet je of jouw webshop beschermd is tegen een cyberaanval.
 2. Je webshop wordt juridisch getoetst zodat jij zeker weet dat je aan de wet- en regelgeving voldoet én je klanten kunnen vertrouwen op hun rechten, zoals 14 dagen bedenktijd en duidelijke prijzen.
 3. Je webshop doorloopt financiële monitoring zodat klanten erop kunnen rekenen dat jouw webshop financieel stabiel is.

Certificering

Niet iedereen kan lid worden van Thuiswinkel.org en Shopping Secure. Deze keurmerken staan voor veilig en betrouwbaar online shoppen in Nederland en over de grens, dus al onze leden moeten zich aan wet- en regelgeving houden. Daarom doorlopen zij een certificeringstraject en worden ze elk jaar opnieuw gecertificeerd. Het certificeringstraject bestaat uit drie onderdelen: een juridische toets, financiële monitoring en een veiligheidsscan.

Hoe werkt het?

Je kunt het Shopping Secure-logo alleen voeren als lid van Thuiswinkel.org, wat betekent dat je zowel voor je Nederlandse webshop als ook je buitenlandse shops wordt gecertificeerd. We certificeren volgens de gemeenschappelijke wet- en regelgeving binnen de Europese landen. Wil je voor één specifiek land helemaal compliant zijn? Dan kun je dit aangeven en deze extra certificering ook nog aanvragen. Let wel: deze extra certificering valt buiten de reguliere Shopping Secure-certificering en is te verkrijgen tegen additionele kosten.

Internationale reviews

Inmiddels is het ook mogelijk om internationaal reviews te verzamelen. Als je over de grens verkoopt, kun leden van Shopping Secure nu ook de klanten uit andere landen uitnodigen om een review te schrijven over je webshops en/of de producten en diensten die je verkoopt. Net als voor de Nederlandse markt bieden wij de internationale Thuiswinkel Reviews aan in samenwerking met onafhankelijke partij Kiyoh en bedragen de kosten € 12,50 voor 250 uitnodigingen per maand.

Kosten Shopping Secure

Webwinkels die lid zijn van Thuiswinkel.org kunnen zich tegen een additioneel bedrag laten certificeren voor de Europese markt (op basis van de algemene Europese wet- en regelgeving) en één specifiek Europees land naar keuze. Dit bedrag is als volgt opgebouwd:

 1. Extra certificeringskosten Shopping Secure: € 400,- per jaar
 2. Contributiestaffel op basis van nationale en cross-border omzet: : de jaarlijkse contributie voor de Nederlandse markt wordt verhoogd met de omzet uit de landen waar de webwinkel Shopping Secure gebruikt. De hoogte van dit bedrag is dus afhankelijk van je binnen- en buitenlandse online omzet. Let wel: leden kunnen met maximaal één contributieklasse per jaar stijgen, zodat webwinkeliers niet ineens worden geconfronteerd met sterk verhoogde contributiekosten.
 3. De kosten voor de certificering voor een extra land bedragen € 45,- per land.

Vraag Shopping Secure aan

Wil je Shopping Secure aanvragen? Dat kan via onderstaande button. Wil je meer informatie over Shopping Secure? Neem dan contact op met Paloma van der Put via  of via +31 (0)318 64 85 75. Leden van Thuiswinkel.org kunnen hierover ook contact opnemen met hun persoonlijke relatiemanager Nancy Joseph () of Ingrid van Voorst ().

Vraag Shopping Secure aan of vraag als lid direct de aanvullende certificering aan via Mijn Account