Gratis juridisch advies voor leden 

We kunnen ons goed voorstellen dat het lastig is om van alle wetten en regels voor webshops op de hoogte te zijn. Die klus nemen wij graag voor jou uit handen. Tijdens de (her)certificering wordt jaarlijks gecheckt of  jouw webwinkel voldoet aan de wet- en regelgeving. In de dagelijkse praktijk kun je echter situaties tegenkomen die vragen oproepen. Heb je vragen over de wet? Twijfel je of je de wet misschien anders kunt uitleggen of hoe je met een klacht van de consument om kunt gaan? Neem contact op met onze juristen via of bel 0318-64 85 75.

Met samen meer dan 35 jaar ervaring in de (e-commerce) wet- en regelgeving kunnen zij jou gratis helpen met juridisch advies. Ook als het een juridisch onderwerp betreft dat misschien niet zo voor de hand liggend is gaan ze graag met je in gesprek. 

Waar kunnen onze juristen je mee helpen? 

Onze leden kunnen gratis gebruikmaken van de juridische ondersteuning. Je kunt onze juristen bellen of e-mailen met vragen over:

Daarnaast kunnen we je helpen met vragen over consumentenrecht, geschilbeslechting, algemene voorwaarden, oneerlijke handelspraktijk, productaansprakelijkheid, verkoop/levering van diensten en digitale inhoud, reisovereenkomst, privacy en bescherming persoonsgegevens, privaatrecht (algemeen verbintenissenrecht en vermogensrecht), wet koop op afstand, telecommunicatiewet, wet bescherming persoonsgegevens, cookiewetgeving, Nederlandse Reclame Code, intellectueel eigendomsrechten en andere zaken.

Op onze pagina Wet- en Regelgeving vind je de veelgestelde vragen én bijbehorende antwoorden over de Wet Koop op Afstand en jouw rechten en plichten als webwinkelier. Mis je informatie? Laat het ons weten via , dan helpen we je verder.

Het juridisch team

Ons juridisch team staat voor je klaar.

Ank van Heeringen, jurist

Ank van Heeringen, jurist, is ruim 10 jaar werkzaam bij Thuiswinkel.org. Zij beschikt over ruim 30 jaar praktijkervaring en heeft veel samengewerkt met de media, waaronder met radio- en televisie-uitzendingen. Als zeer ervaren jurist kan zij je voorzien van de juiste antwoorden op je juridische vragen. Lees meer over Ank.

Vincent Romviel, jurist

Vincent Romviel, jurist, werkt vier jaar bij Thuiswinkel.org. Hij is gespecialiseerd in consumentenrecht en e-commerce. Hij houdt zich binnen Thuiswinkel.org bezig met bemiddeling tussen leden en consumenten over klachten, adviseren van leden over hun rechtspositie, misbruik van logo en algemene voorwaarden van Thuiswinkel.org en het tegengaan van malafide websites. Lees meer over Vincent.