Winkelwagentje Shopping Secure 1920 X 500
Shopping Secure Verticaal RGB

Shopping Secure

Shopping Secure is het internationale keurmerk van Thuiswinkel.org. Hiermee voldoe je aan de geldende wet- en regelgeving in andere Europese landen en straal je onder buitenlandse klanten vertrouwen uit.

Meld je aan

Ben je al lid van Thuiswinkel.org? Meld je dan direct aan voor Shopping Secure.

Als je als webwinkelier over de grens wilt verkopen, krijg je te maken met nieuwe uitdagingen. Voldoe je bijvoorbeeld aan de wet- en regelgeving van je nieuwe markt, hoe zorg je ervoor dat internationale klanten jouw winkel vertrouwen en hoe ga je om met eventuele klachten vanuit het buitenland? Thuiswinkel.org helpt je hier graag bij verder, dus meld je snel aan voor Shopping Secure.

[Unique Selling Points]

Vergroot je afzetmarkt
Internationaal vertrouwen via het Shopping Secure-logo
Certificaten per taal of talen van het land
Algemene Voorwaarden Thuiswinkel beschikbaar voor alle landen
Compliant met Europese én landspecifieke wet- en regelgeving
Klachten indienen in taal van het land
Certificeringsproces en juridische vragenlijst ook in het Engels beschikbaar
Privacy- en cookieverklaring beschikbaar in alle talen middels de privacytool

Vergroot je afzetmarkt met Shopping Secure

In het geval van cross-border e-commerce hebben consumenten extra behoefte aan zekerheid bij online aankopen. De afstand met de verkoper is immers groter, in veel gevallen wordt er een andere taal gesproken en vaak hebben ze te maken met afwijkende wet- en regelgeving. Daarom heeft Thuiswinkel.org dit internationale keurmerk ontwikkeld. Met Shopping Secure weten je klanten in andere landen dat zij met een gerust hart bij jou kunnen shoppen en kun jij dus met een goed gevoel je business over de grens uitbreiden.

Wat houdt Shopping Secure in?

Niet iedereen kan zomaar lid worden van Thuiswinkel.org en Shopping Secure. Deze keurmerken staan voor veilig en betrouwbaar online shoppen in Nederland en over de grens, dus al onze leden moeten zich aan de geldende wet- en regelgeving houden. Daarom doorlopen zij eerst een certificeringstraject en worden ze elk jaar opnieuw gecertificeerd. Het certificeringstraject bestaat uit drie onderdelen:

 • Je webshop wordt gescand op beveiligingslekken, zodat klanten weten dat ze veilig bij je kunnen shoppen. Dankzij dit 'ethisch hacken' weet je of jouw webshop beschermd is tegen een cyberaanval.
 • Je webshop wordt juridisch getoetst op de belangrijkste Europese wetgeving en voor de specifieke markten/ landen waar je actief bent. Op deze manier weet je zeker dat je aan de geldende internationale wet- en regelgeving voldoet en kunnen je klanten erop vertrouwen dat er goed wordt omgegaan met hun rechten, zoals veertien dagen bedenktijd en duidelijke prijzen.
 • Je webshop doorloopt financiële monitoring, zodat klanten erop kunnen rekenen dat jouw webshop financieel stabiel is.

Hoe werkt Shopping Secure?

Je kunt het Shopping Secure-logo alleen voeren als lid van Thuiswinkel.org. Dat betekent dat je zowel voor je Nederlandse webshop als ook je buitenlandse shops wordt gecertificeerd. Ben je nog geen lid van Thuiswinkel.org? Meld je dan hier aan.

We voeren deze (extra) certificering uit volgens de  wet- en regelgeving binnen de Europese landen voor € 450,-. Ben je actief in meerdere landen (en werk je met meerdere url’s? Voor slechts € 90,- per land extra worden de websites gecontroleerd aan de land specifieke wet- en regelgeving, mits de webshop voldoet aan de verklarende vragenlijst die je van ons ontvangt.

Internationale reviews

Als je over de grens verkoopt, kunnen leden van Shopping Secure nu ook de klanten uit andere landen uitnodigen om een review te schrijven over je webshops en/of de producten en diensten die je verkoopt. Net als voor de Nederlandse markt bieden wij de internationale Thuiswinkel Reviews aan in samenwerking met onafhankelijke partij KiyOh en bedragen de kosten € 12,50 voor 250 uitnodigingen per maand.

Wil jij
persoonlijke ondersteuning?

Wil je meer weten over deze diensten? Neem dan contact met ons op. 

Ingrid van Voorst 250x250
Ingrid van Voorst
Dorien Surquin 250 X 250
Dorien Surquin

Veelgestelde vragen

Shopping Secure is bedoeld voor webwinkels (b2c) die het Thuiswinkel Waarborg voeren en die naast in Nederland ook in andere landen actief zijn. Met Shopping Secure kunnen zij over de grens dezelfde zekerheid en betrouwbaarheid uitstralen als met Thuiswinkel Waarborg in Nederland.

Wij bieden landspecifieke certificering voor de volgende 12 landen:

 • België
 • Duitsland
 • Denemarken
 • Frankrijk
 • Ierland
 • Italië
 • Luxemburg
 • Noorwegen
 • Oostenrijk
 • Spanje
 • Verenigd Koninkrijk
 • Zweden

Voor de overige landen kan een PAN-Europese certificering aangevraagd worden, waarbij wij alle content in het Engels beschikbaar stellen.

Online retailers die lid zijn van Thuiswinkel.org kunnen hun buitenlandse webshop(s) tegen een additioneel bedrag laten certificeren voor de Europese markt. 

Het bedrag is als volgt opgebouwd:

 • Extra certificeringskosten Shopping Secure: € 450,- per jaar
 • Controle per extra land €90,- 
 • Jaarlijkse contributie: Contributiestaffel op totale cross-border-omzet: de contributie voor de Nederlandse markt wordt verhoogd met de omzet uit de landen waar de webwinkel Shopping Secure gebruikt. De hoogte van dit bedrag is dus afhankelijk van je binnen- en buitenlandse online omzet. Let wel: leden kunnen met maximaal één contributieklasse stijgen in het eerste jaar, zodat webwinkeliers niet ineens worden geconfronteerd met sterk verhoogde contributiekosten.

Je kunt het Shopping Secure-logo alleen voeren als lid van Thuiswinkel.org. Dat betekent dat je zowel voor je Nederlandse webshop als ook je buitenlandse shops wordt gecertificeerd.

We voeren deze (extra) certificering uit volgens de wet- en regelgeving binnen de Europese landen voor € 450,-. Ben je actief in meerdere landen (en werk je met meerdere url’s)? Voor slechts € 90,- per land extra worden de websites gecontroleerd aan de land specifieke wet- en regelgeving, mits deze website voldoet aan de verklarende vragenlijst die je van ons ontvangt.

 • Je webshop wordt gescand op beveiligingslekken zodat klanten weten dat ze veilig bij je kunnen shoppen. Dankzij dit 'ethisch hacken' weet je of jouw webshop beschermd is tegen een cyberaanval.
 • Je webshop wordt juridisch getoetst zodat jij zeker weet dat je aan de wet- en regelgeving voldoet én je klanten kunnen vertrouwen op hun rechten, zoals 14 dagen bedenktijd en duidelijke prijzen.
 • Je webshop doorloopt financiële monitoring zodat klanten erop kunnen rekenen dat jouw webshop financieel stabiel is.