Shopping Secure Verticaal RGB

Shopping Secure

Shopping Secure is het nieuwe internationale keurmerk van Thuiswinkel.org. Hiermee voldoe je aan de geldende wet- en regelgeving in andere Europese landen en straal je vertrouwen uit onder je buitenlandse klanten.

Meld je aan

Als je als webwinkelier over de grens wilt verkopen, krijg je te maken met nieuwe uitdagingen. Voldoe je bijvoorbeeld aan de wet- en regelgeving van je nieuwe markt, hoe zorg je ervoor dat internationale klanten jouw winkel vertrouwen en hoe ga je om met eventuele klachten vanuit het buitenland? Thuiswinkel.org helpt je hier graag bij verder, dus meld je snel aan voor Shopping Secure.

[Unique Selling Points]

Internationale uitstraling
Vergroot je afzetmarkt
Voor b2b en b2c inzetbaar
Internationaal vertrouwen via het Shopping Secure-logo
Compliant met Europese wet- en regelgeving
Engelstalige klachtenbemiddeling

Vergroot je afzetmarkt met Shopping Secure

In het geval van cross-border e-commerce hebben zakelijke klanten en consumenten extra behoefte aan zekerheid bij online aankopen. De afstand met de verkoper is immers groter, in veel gevallen wordt er een andere taal gesproken en vaak hebben ze te maken met afwijkende wet- en regelgeving. Daarom heeft Thuiswinkel.org speciaal voor b2c- en b2b-bedrijven nu dit internationale keurmerk ontwikkeld. Met Shopping Secure weten je klanten in andere landen dat zij met een gerust hart bij jou kunnen shoppen en kun jij dus met een goed gevoel je business over de grens uitbreiden.

Wat houdt Shopping Secure in?

Niet iedereen kan zomaar lid worden van Thuiswinkel.org en Shopping Secure. Deze keurmerken staan voor veilig en betrouwbaar online shoppen in Nederland en over de grens, dus al onze leden moeten zich aan de geldende wet- en regelgeving houden. Daarom doorlopen zij eerst een certificeringstraject en worden ze elk jaar opnieuw gecertificeerd. Het certificeringstraject bestaat uit drie onderdelen:

  • Je webshop wordt gescand op beveiligingslekken, zodat klanten weten dat ze veilig bij je kunnen shoppen. Dankzij dit 'ethisch hacken' weet je of jouw webshop beschermd is tegen een cyberaanval.
  • Je webshop wordt juridisch getoetst onder de belangrijkste Europese wetgeving en eventueel nog voor een of meerdere specifieke markten. Op deze manier weet je zeker dat je aan de geldende internationale wet- en regelgeving voldoet en kunnen je klanten erop vertrouwen dat er goed wordt omgesprongen met hun rechten, zoals veertien dagen bedenktijd en duidelijke prijzen.
  • Je webshop doorloopt financiële monitoring, zodat klanten erop kunnen rekenen dat jouw webshop financieel stabiel is.

Hoe werkt het?

Je kunt het Shopping Secure-logo alleen voeren als lid van Thuiswinkel.org, wat betekent dat je zowel voor je Nederlandse webshop als ook je buitenlandse shops wordt gecertificeerd. Ben je nog geen lid van Thuiswinkel.org? Meld je hier dan snel aan.

We certificeren leden tegen een aanvullende vergoeding volgens de gemeenschappelijke wet- en regelgeving binnen de Europese landen. Wil je voor één specifiek land helemaal compliant zijn? Dan kun je dit aangeven en deze extra certificering ook nog aanvragen. Let wel: deze extra certificering valt buiten de reguliere Shopping Secure-certificering en is te verkrijgen tegen additionele kosten.

Internationale reviews

Als je over de grens verkoopt, kunnen leden van Shopping Secure nu ook de klanten uit andere landen uitnodigen om een review te schrijven over je webshops en/of de producten en diensten die je verkoopt. Net als voor de Nederlandse markt bieden wij de internationale Thuiswinkel Reviews aan in samenwerking met onafhankelijke partij KiyOh en bedragen de kosten € 12,50 voor 250 uitnodigingen per maand.

Wil jij
persoonlijke ondersteuning?

Wil je meer weten over deze diensten? Neem dan contact met ons op. 

Paloma
Paloma van der Put

Veelgestelde vragen

Shopping Secure is bedoeld voor webwinkels die het Thuiswinkel Waarborg voeren en die naast in Nederland ook in andere landen actief zijn. Met Shopping Secure kunnen zij over de grens dezelfde zekerheid en betrouwbaarheid uitstralen als met Thuiswinkel Waarborg in Nederland.

Online retailers die lid zijn van Thuiswinkel.org kunnen hun buitenlandse webshop(s) tegen een additioneel bedrag laten certificeren voor de Europese markt. Hierbij geldt dat er voor de eerste buitenlandse webshop wordt betaald en dat eventuele extra webshops kosteloos kunnen worden gecertificeerd.

Het bedrag is als volgt opgebouwd:

  • Extra certificeringskosten Shopping Secure: € 400,- per jaar
  • Jaarlijkse contributie: Contributiestaffel op totale cross-border-omzet: de contributie voor de Nederlandse markt wordt verhoogd met de omzet uit de landen waar de webwinkel Shopping Secure gebruikt. De hoogte van dit bedrag is dus afhankelijk van je binnen- en buitenlandse online omzet. Let wel: leden kunnen met maximaal één contributieklasse per jaar stijgen, zodat webwinkeliers niet ineens worden geconfronteerd met sterk verhoogde contributiekosten.

Je kunt het Shopping Secure-logo alleen voeren als lid van Thuiswinkel.org, wat betekent dat je zowel voor je Nederlandse webshop als ook je buitenlandse shops wordt gecertificeerd. Daarmee ben je vervolgens grotendeels compliant in alle Europese landen. Wil je voor één specifiek land helemaal compliant zijn? Dan kun je dit aangeven en deze extra certificering ook nog aanvragen. Let wel: deze extra certificering valt buiten de reguliere Shopping Secure-certificering en is te verkrijgen tegen additionele kosten.

  • Je webshop wordt gescand op beveiligingslekken zodat klanten weten dat ze veilig bij je kunnen shoppen. Dankzij dit 'ethisch hacken' weet je of jouw webshop beschermd is tegen een cyberaanval.
  • Je webshop wordt juridisch getoetst zodat jij zeker weet dat je aan de wet- en regelgeving voldoet én je klanten kunnen vertrouwen op hun rechten, zoals 14 dagen bedenktijd en duidelijke prijzen.
  • Je webshop doorloopt financiële monitoring zodat klanten erop kunnen rekenen dat jouw webshop financieel stabiel is.