Wanneer kan ik lid worden van Thuiswinkel.org?

Je kunt lid worden van Thuiswinkel.org als je producten of diensten aanbiedt aan consumenten of zakelijke klanten via verkoop op afstand. Thuiswinkel.org heeft een consumentenkeurmerk, een zakelijk keurmerk, een internationaal keurmerk en een keurmerk voor platformen. 

Consumentenkeurmerk: Thuiswinkel Waarborg

Verkoop jij producten of diensten aan consumenten via een webwinkel of via een platform? Dan kun je het lidmaatschap bij Thuiswinkel Waarborg aanvragen. Vervolgens doorloop je onze certificering, waarin je webwinkel getoetst wordt op financiële gezondheid, veiligheid en wetgeving.

Zakelijk keurmerk: Thuiswinkel Zakelijk

Verkoop jij online aan zakelijke klanten? Dan kun je Thuiswinkel Zakelijk aanvragen. Ook hier doorloop je een certificering, maar die is iets anders dan voor Thuiswinkel Waarborg. De wetgeving rond zakelijke online aankopen is namelijk anders dan die van consumentenaankopen. 

Let op: Het is in beide gevallen belangrijk dat je website toegankelijk is op het moment dat je de aanvraag indient. Zo kan de website goed gecontroleerd worden tijdens de certificering.  

Internationaal keurmerk: Shopping Secure

Verkoop jij producten en/of diensten online over de grens? Vraag dan nu ons internationale keurmerk Shopping Secure aan. In het geval van cross-border e-commerce hebben zakelijke klanten en consumenten extra behoefte aan zekerheid bij online aankopen. De afstand met de verkoper is groter, in veel gevallen wordt er een andere taal gesproken en vaak hebben ze te maken met afwijkende wet- en regelgeving. Daarom heeft Thuiswinkel.org speciaal voor b2c- en b2b-bedrijven nu dit internationale keurmerk ontwikkeld.

Keurmerk voor platformen: Thuiswinkel Platform

Thuiswinkel.org biedt voor platformen (in de betekenis van online marktplaatsen) een eigen logo, certificaat en certificering aan. Platformen worden gecertificeerd op verplichtingen die specifiek voor platformen gelden.