De prijs is gedaald na mijn aankoop. Heb ik recht op geld terug?

Stel je voor dat je gisteren een mooie hoekbank hebt gekocht bij een online meubelzaak voor €599. De volgende ochtend wil je deze aankoop vol trots laten zien aan een vriend, maar je ziet tot je verbazing dat jouw bank bij dezelfde webshop nu voor slechts €549 te bestellen is. Dit voelt oneerlijk, want jij wilt die bank ook voor de beste prijs! Maar kan de webshop dit wel zomaar doen? Het antwoord: ja. Een webshop mag zelf bepalen of producten afgeprijsd worden en wanneer dit gebeurt. Je hebt dus geen recht op geld terug. 

Thuiswinkel.org-jurist Vincent legt het je uit: “De webshop heeft je iets aangeboden en jij hebt dit aanbod geaccepteerd. Er is een overeenkomst tot stand gekomen voor de afgesproken prijs en deze kan niet ontbonden worden doordat de webshop de prijs van het aanbod heeft verlaagd.”

Het blijft natuurlijk heel vervelend dat je voor je gevoel 50 euro te veel hebt betaald voor die nieuwe bank, maar de webshop staat dus volledig in z’n recht. Juridisch gezien is er niets aan te doen als een product een dag later voor een lagere prijs aangeboden wordt, maar een webshop kan samen met jou zoeken naar een oplossing waar beide partijen tevreden mee zijn. Je mag dus nergens op rekenen, maar niet geschoten is altijd mis!