Blijven pakket- en afhaalpunten open tijdens een lockdown?

Ja, de pakket- en afhaalpunten mogen openblijven. Het is hierbij overigens wel aan de winkels met servicepunten zelf om te beslissen of ze open willen en/of kunnen blijven, aangezien zij geen spullen mogen verkopen. Het is dus mogelijk dat bepaalde servicepunten zelf de deuren sluiten, dus houdt daar rekening mee in je bezorgopties.

Tips aan webwinkeliers

We hebben contact gehad met verschillende vervoerders en webwinkels en besproken hoe we dit proces de komende periode zo soepel mogelijk kunnen laten verlopen. Hieruit kwamen onder andere een aantal tips voor webwinkeliers naar voren:

  • Informeer hoe het staat met de leveringen naar pakketpunten en breng de consument op de hoogte.
  • Als de consument geen pakketten kan ophalen bij het pakketpunt door de consument, denk dan na over wat je doet met de retourtermijn en communiceer hierover.
  • Heb je geen trend- of seizoensgebonden producten? Mogelijk kun je dan de retourtermijn verlengen, om zo de druk op de logistieke keten te verlagen.
  • Binnen de e-commercesector werken we allemaal met man en macht om alle bestellingen op een goede manier te bezorgen. We moeten dit met elkaar doen, dus houd goed contact met je vervoerder.