Thuiswinkel Privacytool

Als eigenaar van een webwinkel wil je natuurlijk aan de nieuwste wetten voldoen en dat je (potentiële) klanten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens op de juiste manier worden verwerkt. Daarom hebben wij de Thuiswinkel Privacytool gelanceerd.

Privacy 800 X 400

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is niet voor iedereen even duidelijk. Daarom heeft Thuiswinkel.org in samenwerking met ICTRecht en PrivacyBlox de Thuiswinkel Privacytool ontwikkeld: een gratis en exclusief hulpmiddel voor leden waarmee zij zelfstandig de nieuwe wetgeving kunnen toepassen. Op deze manier kun je hoge boetes voorkomen.

Doorloop de Thuiswinkel Privacytool

Heb je al een account aangemaakt? Klik dan hier om direct naar de privacytool te gaan.

Met behulp van jouw eigen privacy-dashboard maak je alle gegevensstromen in jouw organisatie voor jezelf inzichtelijk. Met een slim register word je automatisch op de hoogte gebracht wanneer je actie moet ondernemen om bij het verwerken van persoonsgegevens aan de privacywet te voldoen. Met handige stappenplannen en standaarddocumenten hoef je zelf niet meer in de wet te duiken. Wij helpen je gemakkelijk op weg! 

Dit zijn jouw voordelen

Met de Thuiswinkel Privacytool krijg je: 

  • Inzicht in jouw score op de AVG
  • Stappenplannen en standaarddocumenten
  • Je eigen privacy-dashboard

Wat kun je verwachten?

In samenwerking met ICTRecht en PrivacyBlox helpt Thuiswinkel.org je op weg om te zorgen dat ook jouw privacybeleid op orde is. De Thuiswinkel Privacytool biedt verschillende functionaliteiten om je te helpen bij het voldoen aan de nieuwe verordening. Via een takenlijst en een zogeheten privacymeter kun je zelf bijhouden hoever je bent in de naleving. Wat kun je checken met de tool? 

Nulmeting: Hoe staat het met je huidige gegevensstromen?

Voordat je aan de slag kunt met het toepassen van de regels, is het belangrijk dat je weet hoe de situatie binnen jouw organisatie op dit moment is. Via gepersonaliseerde vragen krijg je snel inzicht in de belangrijke gegevensstromen binnen je organisatie. Dankzij deze nulmeting weet je welke stappen je nog moet ondernemen om aan de privacywet te voldoen.

Register: Houd alles overzichtelijk bij 

De AVG verplicht bepaalde organisaties om een register bij te houden. De Thuiswinkel Privacytool biedt jou een persoonlijk register dat ervoor zorgt dat je je gegevensverwerkingen en datastromen op overzichtelijke wijze kunt bijhouden. Via onze tool krijg je voor iedere gegevensverwerking te zien welke aandachtspunten er zijn en welke stappen er nodig zijn om de privacy van je klanten, werknemers en/of leveranciers te waarborgen.

Privacydocumenten: Welke zijn verplicht?

Wanneer je persoonsgegevens verwerkt, moet je een intern privacybeleid en een privacyverklaring hebben. Verstrek je gegevens aan andere partijen, zoals vervoerders of commerciële organisaties, dan moet je met al die partijen een verwerkersovereenkomst sluiten. Dat is extra moeilijk en kostbaar wanneer je geen juristen in huis hebt. Maar ook op dit gebied komt de Privacytool goed van pas, want hij biedt je alle noodzakelijke privacydocumenten, die op jouw situatie kunnen worden aangepast. Op deze manier beschik je snel en eenvoudig over je eigen:

  • verwerkersovereenkomsten;
  • privacyverklaring;
  • intern privacybeleid; en
  • calamiteitenplan. 

Geautomatiseerd advies

Wanneer ben je als webshop eigenlijk verplicht om een Privacy Impact Assessment (PIA) te doen? En weet je zeker welke vormen van datalekken je moet melden en hoe je dat precies moet doen? De interactieve vragenlijst uit de Thuiswinkel Privacytool zorgt automatisch voor praktische en nuttige adviezen in de verschillende onderwerpen uit de AVG. 

Privacy officer

In sommige gevallen is automatisch advies op basis van interactieve vragenlijsten niet afdoende en het kan voorkomen dat je er zelf niet helemaal uitkomt. Ook in deze gevallen staan Thuiswinkel.org en haar partners voor je klaar. Via een chatfunctie heb je toegang tot een privacy officer die je helpt met het beantwoorden van je privacygerelateerde vragen. En als je écht interne hulp kunt gebruiken om ervoor te zorgen dat je privacybeleid straks voldoet, dan kun je (tegen een gereduceerd tarief) een privacyspecialist van ICTRecht inhuren.

Doorloop de Thuiswinkel Privacytool

Heb je al een account aangemaakt? Klik dan hier om direct naar de privacytool te gaan.

Let op: de Thuiswinkel Privacytool is een hulpmiddel om zelfstandig aan de wet te voldoen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de correcte en volledige beantwoording van de vragenlijsten, het naleven van adviezen en het uitvoeren van wettelijke verplichtingen. Daarom kunnen wij niet garanderen dat je na het doorlopen van de tool aan de regels voldoet. Natuurlijk helpen we je graag en staan onze juristen klaar om je juridisch advies te geven.

Wil je
Persoonlijke ondersteuning?

Neem dan contact op met onze jurist Vincent Romviel

Vincent Romviel
Vincent Romviel 250x250