Een kijkje in de keuken: Simone de Bot

Simone de Bot werkt als projectmanager bij ShoppingTomorrow, het actieve en exclusieve kennisnetwerk dat Thuiswinkel.org heeft geïnitieerd om e-commerceprofessionals samen te brengen. Een afwisselende en uitdagende baan in een snel veranderende markt. Vandaag geeft Simone een kijkje in de keuken van haar werkdag. Is Simone een vroege vogel of een snoozer? En wat is haar geheime ingrediënt van een geslaagde dag?

6.15 uur Goedemorgen!

Ik sta altijd vroeg op omdat ik ’s ochtends rustig wil opstarten en ook om mijn ontbijt en lunch voor te bereiden. Een lekkere koffie met veel melkschuim van havermelk hoort bij de start van mijn dag. Om half acht stap ik in de auto naar Ede en bedenk ik wat er vandaag op de planning staat. Geen dag is hetzelfde en dat is ook wat mijn werk zo leuk maakt, want de dag loopt toch vaak anders dan hoe ik het van tevoren in gedachte had.

9.15 uur Go USA!

Als projectmanager bij ShoppingTomorrow ben ik momenteel hoofdzakelijk bezig met de ontwikkeling van onze website www.shoppingtomorrow.nl, ons CRM én de organisatie van de jaarlijkse ShoppingTomorrow-studiereis. Dit jaar gaat de studiereis, met een groep van 40 c-level executives, naar Las Vegas, San Francisco en Silicon Valley om te leren hoe we onze (digital) experiences kunnen verbeteren en welke kansen en uitdagingen techgiganten en disruptors ons bieden. En het leukste onderdeel hiervan: ik ga mee! Samen met ons reisbureau zorg ik dat de hele reis tot in detail wordt gepland, met alle bedrijfsbezoeken (onder andere aan de hoofdkantoren van Google, Apple, Facebook, Pinterest en Zappos), overnachtingen in verschillende hotels en andere activiteiten, zoals een show aan de strip van Las Vegas. Ik loop nog snel even langs onze directeur Wijnand om de laatste stand van zaken door te nemen.

10.00 uur Teamoverleg

Eén keer per week nemen we met het team van ShoppingTomorrow even de tijd om de voortgang met elkaar door te nemen, om beslissingen te nemen en zodat iedereen aan kan geven welke prioriteiten hij of zij deze week heeft. Als zelfsturend team heeft ieder zijn eigen verantwoordelijkheden en geven we elkaar daarvoor veel ruimte. Daarnaast maken wij als team zelf de belangrijke beslissingen die het succes van het ShoppingTomorrow bepalen.

12.30 Lunch time

Na de dag fris te zijn gestart, mijn mail bijgewerkt te hebben en op de hoogte te zijn van alle prioriteiten in het team, is het alweer snel tijd voor de lunch. Zodra het kan, zitten we buiten. Dit is een gezellig moment om met iedereen bij te praten. Na de lunch blijf ik nog even met collega Alicja hangen om te vragen hoe het met haar gaat. Alicja heeft de overstap gemaakt van de afdeling Relatiebeheer naar Belangenbehartiging. Zij is nu adviseur duurzaamheid & logistiek en zet zich in voor projecten als Bewust Bezorgd. Daarnaast zijn zij en haar collega’s van de afdeling Belangenbehartiging regelmatig betrokken bij de expertgroepen van ShoppingTomorrow, bij onderwerpen als e-Accessibility, Circular Economy, City Distribution of E-commerce Identity. Het is dus belangrijk om regelmatig even bij te praten.

14.30 uur Verfrissende verrassing

Omdat er onlangs drie collega’s jarig zijn geweest, worden we vandaag getrakteerd op een heerlijk ijsje. Je mag zelfs kiezen voor spikkels of hazelnootdip! Na het ijsje ga ik met collega Jacqueline, project- en brandmanager bij Thuiswinkel.org, samen de opleverpunten van de ShoppingTomorrow-website testen en terugkoppelen aan onze websitebouwer.

17.00 uur Afvinken maar!

Het was weer een geslaagde dag, want ik heb veel van mijn to-dolijstje kunnen afvinken en dat is altijd een fijn gevoel. Natuurlijk zijn er ook weer wat dingen bijgekomen, maar die komen later deze week wel weer. Nu is het tijd om naar huis te gaan! In de auto op weg naar huis luister ik graag muziek, als ik een keuze heb kunnen maken uit een leuke Spotify-lijst, of ik bel even met mijn moeder, vriend of collega Inge, die de hele dag op pad is geweest. Zij praat mij dan bij over welke relaties ze vandaag heeft bezocht en welke interessante inzichten ze heeft opgehaald.

20.00 uur Simone’s got the power

Ik vind het heerlijk om de dag actief af te sluiten. Doordeweeks ben ik daarom ’s avonds regelmatig in de sportschool te vinden voor een groepsles powerpump. Moe maar voldaan eindig ik de dag om morgen weer te knallen op werk.