Thuiswinkel.org actief in Europa

Logo Ecommerce Europe

Thuiswinkel.org werkt in Nederland aan het professionaliseren van de e-commercebranche door belangenbehartiging, netwerkmogelijkheden, onderzoek en het Thuiswinkel Waarborg. Maar online verkoop van producten en diensten gaat over landsgrenzen heen. Webwinkels die producten en/of diensten verkopen in andere Europese landen willen specifieke informatie en kennis ontvangen én uitwisselen. Zij willen rapporten ontvangen over e-commerce in verschillende landen, met informatie over bijvoorbeeld de digitale infrastructuur of het aantal online consumenten van een specifiek land. Ook realiseren webwinkels zich dat wet- en regelgeving bij de Europese Unie in Brussel worden gemaakt en dat internationaal verkopen sterk beïnvloed wordt door deze Europese btw-, privacy- en logistieke wetgeving.

Nationale belangenverenigingen werken samen bij Ecommerce Europe

Om een vuist te kunnen maken op het gebied van wet- en regelgeving in Europa én te werken aan een positief ondernemersklimaat, heeft Thuiswinkel.org zich samen met zo’n 20 andere nationale belangenverenigingen verenigd in Ecommerce Europe. In Ecommerce Europe komen zij bij elkaar in een jonge, dynamische vereniging die opkomt voor de belangen van (web)winkels in héél Europa.

Ecommerce Europe vertegenwoordigt ruim 25.000 (web)winkels die online producten en/of diensten verkopen aan consumenten in Europa. Haar missie is om cross-border e-commerce te stimuleren door belangenbehartiging, netwerk, onderzoek en het verminderen van drempels. Een praktisch voorbeeld daarvan is het Ecommerce Europe Trustmark. Ecommerce Europe werkt met drie commissies, waar Thuiswinkel.org aan deelneemt.

Ecommerce Europe werkt, net als Thuiswinkel.org, met leden en business partners. Webwinkels die cross border verkopen, kunnen zich gratis aanmelden in het Cross Border Webshop Register.

Wat doet Ecommerce Europe?

Bekijk het audiotranscript of bekijk de video via YouTube.

Land

Nationale belangenvereniging

België
Logo Becommerce
Denemarken
Logo FDIH
Finland
logo van Finnish Commerce Federation
Finland
Logo Verkk Teollisuus
Frankrijk
Logo Fevad
Duitsland
Logo Händlerbund
Griekenland
Logo Greca
Hongarije
Logo SzEK
Ierland
Logo Retail Excellence Ireland
Italië
Logo Netcomm Italië
Luxemburg
Logo van Ecomlu Luxemburg
Nederland
Thuiswinkel.org logo
Noorwegen
Logo Virke eHandel
Polen
Logo eCommerce Polska
Portugal
Logo Acepi
Spanje
Logo Adigital
Tsjechië
Logo Apek
Zwitserland
Logo Netcomm suisse

Ga voor meer informatie naar de website van Ecommerce Europe.