Toppy: Een naamsverandering met een knipoog

Categorie
Gepubliceerd op: 10 april 2019
Bijgewerkt op: 18 februari 2021
Geschreven door
Interview Toppy Zwembad 800X400

Bijna een jaar geleden spraken we met Jeroen van Uden van Toppershops. Afgelopen week spraken we met Jeroen van Uden van Toppy.nl. De naamsverandering die hij in juli vorig jaar al aankondigde, heeft inmiddels plaatsgevonden. Een frisse website, een nieuw logo en alle oude webshops onder één dak. Zijn ze nog steeds die eigenwijze jongens van toen?

Het antwoord daarop is simpel: ja. In het hele rebranding-traject hebben ze alles op hun eigen manier gedaan. “We zijn vanaf nul begonnen”, vertelt Jeroen. “Wat is ons DNA, wie zijn we en hoe kunnen we zo dicht mogelijk bij onszelf blijven? Zoiets ontdek je het best wanneer je er met je eigen collega’s over spreekt. We hebben met een bureau samengewerkt, maar merkten dat die vooral naar de eindconsument kijkt. Wij vonden juist dat dit vanuit onszelf moest komen. Waar worden wij gelukkig van? Als je dat uitstraalt dan ben je oprecht en daar wordt je klant ook gelukkig van.”

Iedereen houdt van leuke dingen doen

Ze wilden wel een knipoog naar het verleden, want ze hebben de shop zelf opgebouwd vanaf het begin. Tegen de gevestigde zwembardorde in. Vandaar de letterlijke knipoog in het logo. Maar waarom deze verandering? “We hadden zoveel webshops en domeinnamen dat het lastig werd te communiceren. Door ze samen te brengen onder een naam, weet de klant dat ze alles bij ons kunnen vinden. We helpen ze nog steeds met advies en persoonlijk contact, die zaken zijn niet veranderd. Maar we zijn nu wel aan het uitbreiden met outdoor- en vakantieartikelen, want ook dat hoort bij ons motto: leuke dingen doen.”

Da’s toch toppy?

De reacties uit de markt zijn volgens Jeroen goed. Zeker die van klanten. Met goede redirects, SEO en SEA hebben ze de bezoekersaantallen weer bijna op het oude niveau en ook over de conversie valt niet te klagen, hoewel het volgens Jeroen natuurlijk altijd beter kan. “De opvallendste reacties kwamen van leveranciers en concurrenten. Ze vroegen zich af waarom je de kernwoorden van onze activiteiten, zoals ‘zwembad’ en ‘vijver’ uit je url zou slopen. Misschien was dat inderdaad een rigoureuze beslissing, maar dit past gewoon bij ons en we hebben er flinke bekendheid mee gekregen. Daarnaast blijft het hangen. En zeg nou zelf, da’s toch toppy?”

Net op tijd voor het seizoen

Qua timing waren ze liever iets eerder online geweest met de nieuwe shop, maar dit soort zaken loopt altijd uit. “We wilden het wel in één keer goed doen”, vertelt Jeroen. “Het plan was januari, maar toen waren we nog niet tevreden. Het echte verkoopseizoen begint voor ons in mei, dus het moest voor die tijd echt af zijn. We zijn nu nog net op tijd, maar anders hadden we zeker gewacht tot de herfst met livegang.”

Resultaat van een topteam

“Ik ben enorm trots op het team, want dit hebben we echt samen gedaan. Het was een groepsproces waarin iedereen zijn eigen rol pakte. De techniek die we hebben gebruikt, maakt dit een heel slimme webwinkel. De content die geschreven wordt maakt het echt eigen. We kunnen klanten ermee helpen een goede beslissing te maken en geven onze medewerkers het podium dat ze verdienen. We hebben echt een topteam”, besluit hij.

Deel dit nieuwsartikel