Thuiswinkel.org roept op: Houd geen uitverkoop tot 1 juni

Categorie
Gepubliceerd op: 27 maart 2020
Bijgewerkt op: 9 april 2021
Geschreven door
Online Shoppen Sale 800 X 400

Veel webwinkels, distributiecentra en vervoerders hebben te maken met steeds grotere drukte. Nederlanders die thuis leven en werken bestellen steeds meer producten om thuis te kunnen (over)leven en te werken. “Webwinkels en vervoerders vervullen een cruciale rol in het leefbaar houden van deze situatie. Dat willen we graag zo houden. Gezien de drukte in de hele keten, bij webwinkels, distributiecentra en vervoerders, achten wij het onverstandig om nu producten in de uitverkoop te zetten. We roepen (web)winkels en merkfabrikanten op om uitverkopen uit te stellen tot na 1 juni 2020. Zo kunnen we blijven garanderen dat mensen hun producten tegen een eerlijke prijs kunnen blijven ontvangen”, zegt Wijnand Jongen, directeur bij Thuiswinkel.org.

Essentiele producten en kwetsbare groepen

Verschillende webwinkels maken inmiddels onderscheid in het assortiment tussen essentiële producten (thuis leven en thuis werken) en niet essentiële producten. “Dat musthaves voorrang krijgen op de nice-to-haves is niet fijn, maar wel logisch en begrijpelijk”, aldus Wijnand Jongen. “Ook voor het geven van voorrang aan het leveren van essentiële producten aan kwetsbare groepen, waaronder senioren, is veel begrip”, aldus Wijnand Jongen. “Het zijn noodzakelijke keuzes die webwinkels, platformen en vervoerders soms moeten maken.”

“De hele keten werkt momenteel keihard om producten zo snel mogelijk af te leveren. Het gaat daarbij vooral om essentiële producten die mensen helpen thuis te (over)leven en thuis te werken. Denk aan eten en drinken, drogisterij-, gezondheidsproducten en producten om huishoudens gezond, actief en leefbaar te houden. Ook wordt er met man en macht gewerkt om producten die essentieel zijn voor het thuiswerken bij mensen in huis te krijgen, wat noodzakelijk is om de Nederlandse economie draaiende te houden. Producten nu al en voor 1 juni in de uitverkoop plaatsten heeft het effect dat dit leidt tot extra druk op de distributie- en logistieke keten die we nu juist voor zoveel mogelijk essentiële producten open moeten houden”, aldus Wijnand Jongen.

Deel dit nieuwsartikel