Puur Mieke: Pure producten met een persoonlijke service

Categorie
Gepubliceerd op: 21 mei 2019
Bijgewerkt op: 13 september 2021
Duurzaamheid Blaadjes Bladeren 800X400

Mieke Hendriks liep zo’n zes jaar geleden steeds vaker tegen hetzelfde probleem aan: Hoe kon zij gemakkelijk aan geschikte producten komen voor zichzelf en haar kinderen, aangezien zij door verschillende intoleranties niet alles tot zich konden nemen? Urenlang struinde ze internet af, waarbij ze werd gefrustreerd door incomplete informatie en steeds weer nieuwe verzendkosten. En wat doe je dan als? Dan begin je gewoon je eigen webwinkel in pure boodschappen. “Ik wil zoveel mogelijk mensen op een duurzame manier ontzorgen en bewustmaken van gezond eten.”

“Mijn kinderen en ik hebben te maken met verschillende toleranties, waardoor wij onder meer verplicht zijn om lactose- en glutenvrij te eten en te drinken”, begint Mieke. “En het was lastig om deze producten bij elkaar te zoeken, omdat er niet echt één enkele winkel was waar ik met al mijn eisen terechtkon. Tijdens mijn lange zoektochten bedacht ik me dat dit toch wel een stuk makkelijker zou moeten kunnen gaan. Daarom ben ik vanuit mijn tuinhuisje zelf maar begonnen met een webshop die wel al deze gezonde producten aanbiedt: Puur Mieke.”

Sterke groei

En dat dit een gouden keuze was, bleek al snel. Elke maand verdubbelde de omzet ongeveer en na drie maanden besloot Mieke al om te stoppen met haar kapsalon, zodat ze zich volledig kon richten op haar nieuwe onderneming. Vijf maanden later nam ze haar eerste werknemer aan, was het bedrijf haar tuinhuisje ontgroeid en betrok ze een groter bedrijfspand. En daar bleef het niet bij, want inmiddels bestaat het team van Puur Mieke uit dertien werknemers en beschikt het bedrijf over een eigen kantoor met groot magazijn in het Brabantse Boekel.

“Deze groei is natuurlijk hartstikke mooi en ik ben bijzonder trots op wat we in die zes jaar hebben bereikt, maar we zijn er nog lang niet”, vertelt Mieke. “Ik wil dat Puur Mieke binnen Nederland en België echt een autoriteit wordt op het gebied van gezonde voeding. Een naam die iedereen binnen ons vakgebied herkent en vertrouwt. Dat is ook een van de redenen geweest om ons aan te sluiten bij Thuiswinkel.org. Zij zijn immers het bekendste keurmerk voor webwinkels en zorgen voor een stukje vertrouwen naar onze klanten.”

Om de doelstelling voor verdere groei te halen, wil Puur Mieke we nog meer kennis gaan delen en mensen nog bewuster maken van gezond eten. “Ik wil niemand iets opdringen en iedereen moet zelf weten wat hij doet, maar ik wil onze bezoekers wel duidelijk laten zien wat gezonde voeding je op kan leveren. Daarnaast gaan we ons ook meer richten op offline activiteiten, zoals beurzen en andere evenementen, en ben ik druk bezig met het schrijven van een boek, waarin ik de lezer stap voor stap help bij het leiden van een gezonder leven.”

Succesvol door persoonlijke service

Met het neerzetten van een goede naam is Puur Mieke al een heel eind op weg. Zowel in 2018 als in 2019 won de webwinkel namelijk al de Shopping Award in de categorie Eten & Drinken. “Dit voelt voor ons als een echte bevestiging dat we goed bezig zijn. Dankzij deze prijzen laten we echt zien dat we de beste zijn. Dit is natuurlijk al een hele eer en het helpt ons enorm om onze naamsbekendheid te vergroten, aangezien we dit ook goed kunnen uitdragen.”

Dat in achtereenvolgende jaren een Shopping Award is gewonnen, heeft volgens Mieke alles te maken met de uitstekende service en het unieke assortiment die de webwinkel haar klanten biedt. “Voor ons staat de klant altijd voorop, wat ook duidelijk naar voren komt in de 9,5 waarmee onze klanten ons waarderen. Een klant is ergens naar op zoek en het is aan ons om zijn zoektocht gemakkelijk en leuk te laten verlopen. Dat begint al met de productbeschrijvingen in de webshop; deze zijn bij ons zo volledig mogelijk, zodat de klant precies weet wat een product bevat en hij dus weet wat hij koopt. Dit heeft overigens als bijkomend voordeel dat er bij ons bijzonder weinig producten worden teruggestuurd.”

“Daarnaast houden we van een persoonlijkere vorm van contact met klanten”, vervolgt Mieke. “Bij ons geen kille, zakelijke omgeving op de website, maar een gezicht bij de medewerkers die je helpen. Wij zien het helpen van een klant ook echt als het helpen van een vriend en zorgen ervoor dat we iedereen vriendelijk te woord staan en goed bereikbaar zijn. En de persoonlijke benadering gaat ook na de betaling verder. Zo kan de klant kiezen uit verschillende verzendopties – ook ’s avonds en ’s ochtends vroeg – zodat hij zijn pakket krijgt waar en wanneer hij maar wil, en maken wij van het pakket echt een belevenis. Inclusief een handgeschreven kaartje, relevante aanbiedingen en soms een sample van andere producten.”

Practice what you preach

Dat Mieke en haar team een gezonde levensstijl willen stimuleren met hun pure assortiment, is wel duidelijk. Dit benadrukken ze ook nog eens extra door ‘zeer groen’ te werk te gaan. “Wij beschikken over een duurzaam magazijn, met zonne-energie en een vloerverwarming die werkt op basis van een houtkachel. Natuurlijk maken we ook gebruik van ledverlichting en hebben we een papierloos kantoor, onder ander door in de cloud te werken en door orders te picken met scanners, zodat er geen papier aan te pas komt. Waar we nog wel papier gebruiken, is bij het verpakken van onze pakketten. Hier hebben we namelijk al het plastic verbannen, waardoor de klant het verpakkingsafval gewoon bij het oud papier kan gooien. Op deze manieren dragen wij dus ook ons steentje bij aan een beter milieu”, besluit Mieke.

Deel dit nieuwsartikel