Oproep: Stel beschermend materiaal beschikbaar voor de zorg

Categorie
Gepubliceerd op: 16 maart 2020
Bijgewerkt op: 29 januari 2021
Flesjes met zeep en mondmaskers

Vanuit ondernemingsorganisatie VNO-NCW is de oproep uitgestuurd om alle artikelen die kunnen beschermen tegen het coronavirus, zoals geschikte mondkapjes en desinfectanten, beschikbaar te stellen voor de zorgsector. Thuiswinkel.org vraagt hierbij haar leden om aan deze oproep gehoor te geven.

Vanwege de Corona-crisis is de dringende vraag vanuit de overheid om al het beschermende materiaal dat in Nederland aanwezig is voor de ziekenhuizen te reserveren. Het gaat hierbij om verschillende producten, waarbij ffp1- ,ffp2- en ffp3-maskers prioriteit hebben. Daarnaast zijn producten als chirurgische maskers en brillen, schorten, handschoenen en desinfectanten ook dringend nodig. Veel van dit materiaal is nu nog elders binnen de zorg, maar ook buiten de zorg (bijvoorbeeld bij groothandels en klusbedrijven) beschikbaar.

Help de ziekenhuizen

Daarom vragen wij onze leden die bovenstaande goederen op voorraad hebben, om deze te doneren aan de zorgsector en dus niet te verkopen aan consumenten of bedrijven. Deze producten moeten zo spoedig mogelijk terechtkomen op de plek waar ze het hardst nodig zijn: de ziekenhuizen in de frontlinie. Om dit gestructureerd te laten verlopen kun je hiervoor contact opnemen met ons of rechtstreeks met VNO-NCW.

Bedrijven die gehoor willen geven aan deze oproep, kunnen contact opnemen met de volgende personen: 

Deel dit nieuwsartikel