Kühlkamp Buitenhout: “Bij ons kun je voor veel meer terecht dan alleen hout”

Categorie
Gepubliceerd op: 19 november 2019
Bijgewerkt op: 17 februari 2021
Interview Kuhlkamp Buitenhout 800X400

Kühlkamp Buitenhout is een leverancier van hout en houtproducten voor buiten, zowel voor particulieren als voor zakelijke klanten en het bedrijf uit Losser is inmiddels alweer tien jaar lid van Thuiswinkel.org. De hoogste tijd dus om eens nader kennis te maken. We spraken met Alice Oude Nijhuis, marketingcommunicatie-medewerker bij Kühlkamp Buitenhout.

Kun je iets meer vertellen over jullie achtergrond en waarom jullie deze webshop zijn gestart?

“Kühlkamp Buitenhout is in 1968 opgericht als houthandel. De toenmalige directeur Henk Kühlkamp ging op zijn Solex met de motorzaag langs de boerderijen voor bosonderhoud en leverde het opgehaalde hout voornamelijk aan de mijnen in Zuid-Limburg. Na het sluiten van de mijnen eind jaren ‘60, stortte hij zich op de handel in bielzen, die hij uit het voormalige Oostblok naar Nederland haalde.”

“Inmiddels is het familiebedrijf overgenomen door zoon Lars en veranderde Kühlkamp in de loop der jaren van een houthandel naar een bedrijf dat producten levert waarmee je tuinen en terrassen kunt aankleden. Met de groei van het assortiment kwam ook het idee om een webshop te starten. Dit was al in 2001, wat redelijk vroeg was voor de houtbranche. Met het groeien van het aantal producten in onze webshop, realiseerden wij ons dat we onze klanten ervan moesten overtuigen dat zij veilig bij ons konden bestellen en betalen. Dit heeft er tien jaar geleden voor gezorgd dat we lid zijn geworden van Thuiswinkel Waarborg.”

Hoe onderscheiden jullie je van je concurrent?

“Het belangrijkste aspect van onze dienstverlening is dat wij advies geven. Wij zijn niet een partij die alleen maar dozen schuift. Als onze medewerkers het idee hebben dat er iets niet klopt bij een online bestelling, vragen wij dit altijd even na bij de klant. Vaak is dat voorgevoel terecht en wisselt de klant dan nog van product, omdat iets anders gewoon beter past voor hetgeen hij het wil gebruiken. Met dit stukje meedenken onderscheiden wij ons echt binnen de markt.”

Welke trends zie je binnen de e-commercemarkt?

“We merken dat ook in onze branche de online omzet groeit en dat er steeds makkelijker online besteld wordt. De cijfers uit de Thuiswinkel Markt Monitor bevestigen dit, want 18% van de mensen doet online inkopen in de categorie Home and Garden en deze heeft ten opzichte van de vorige periode een groei van 5% doorgemaakt. Daarnaast profiteert onze fysieke winkel ook van de webshop, want wij ontvangen bijna dagelijks bezoekers uit alle delen van Nederland. Die kijken dan eerst op de website en komen vervolgens naar de winkel in Losser. Een mooi voorbeeld van hoe online en offline elkaar versterken.”

Welk toekomstplannen hebben jullie nog?

"De missie van Kühlkamp Buitenhout is laten zien dat je bij ons voor meer dan alleen hout terechtkunt. Je vindt bij ons alles voor in de tuin, op bestrating en planten na. Ons assortiment wordt continu aangevuld met nieuwe producten en het aantal producten in onze webshop groeit ook nog steeds. Bovendien zijn wij continu bezig met het optimaliseren van producten in de webshop, waarbij je kunt denken aan het toevoegen van bijvoorbeeld omschrijvingen, prijzen en foto's. En wij geven jullie een primeur: omdat wij vinden dat de naam Kühlkamp Buitenhout inmiddels de lading niet meer dekt, gaan wij vanaf januari 2020 onder een nieuwe naam verder: Buitengoed!

Waarom ben je lid geworden van Thuiswinkel Waarborg?

“Wij vinden het belangrijk dat onze klanten in een veilige omgeving kunnen winkelen en ervan uit kunnen gaan dat hun orders goed worden afgehandeld en geleverd. Dit geldt ook voor de afhandeling van klachten en retourzendingen. Met het Thuiswinkel Waarborg laten wij zien dat wij een betrouwbare webshop hebben, die gecontroleerd wordt door een onafhankelijke instantie en die aan de eisen van deze tijd voldoet.”

Deel dit nieuwsartikel