Koninklijke onderscheiding voor oud-directeur Wijnand Jongen

Categorie
Gepubliceerd op: 30 juni 2022
Bijgewerkt op: 30 juni 2022
Geschreven door
Wijnand En Burgemeester Wijk 800X

Tijdens de Thuiswinkel Table Talk heeft burgemeester Iris Meerts (Wijk bij Duurstede) een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Wijnand Jongen, de voormalige directeur van Thuiswinkel.org, voor zijn bijdrage aan de e-commercesector.

Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Wijnand Jongen wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij krijgt de onderscheiding uitgereikt vanwege zijn vele uitzonderlijke verdiensten als oprichter en algemeen directeur van Thuiswinkel.org, voorzitter van de Stichting Shopping Awards en als co-founder en president van Ecommerce Europe.

“Namens de sector bedanken wij Wijnand Jongen hartelijk voor zijn bewezen diensten. We zijn ongelooflijk blij voor hem dat hij zo’n mooie onderscheiding heeft mogen ontvangen. Hij heeft het meer dan verdiend”, aldus Paul Nijhof, voorzitter van Thuiswinkel.org.

Ruim 20 jaar algemeen directeur van Thuiswinkel.org

In 2000 richtte Wijnand Jongen Thuiswinkel.org, de belangenvereniging voor (web)winkels in Nederland, op en tot eind 2021 was hij directeur. In de afgelopen 20 jaren heeft hij deze vereniging uitgebouwd van 2 naar bijna 50 werknemers. Thuiswinkel.org telt inmiddels zo’n 2.000 leden, die herkenbaar zijn aan het Thuiswinkel Waarborg- en Shopping Secure-logo.

Met het Thuiswinkel Waarborg heeft hij zich ook ingezet voor de belangen van de online shoppende consument. Mede dankzij zijn inspanningen heeft e-commerce de afgelopen 21 jaar een enorme vlucht genomen en is het consumentenvertrouwen in online winkelen sterk toegenomen. Wijnand Jongen schreef verschillende boeken over zowel de geschiedenis als de toekomst van online winkelen. Hij is nog altijd een veelgevraagde spreker op nationale en internationale congressen over de hele wereld.

Deel dit nieuwsartikel