Even voorstellen: nieuwe business partner Munazzo

Gepubliceerd op: 8 februari 2017
Bijgewerkt op: 10 februari 2021
Geschreven door
Business Partners Laptop Met Koffie En Oortjes 800X400

Wat zou je ervan vinden om een tool te hebben waar je keuze hebt uit miljoenen merkproducten die je met een paar muisklikken met content kunt importeren in zowel jouw webshop als alle marketplaces? Hoe makkelijk zou het zijn als je in deze tool ook nog eens per verkoopkanaal de prijzen zowel per categorie als per product kunt wijzigen en content kunt wijzigen, aanpassen en verbeteren? Hoe gemotiveerd zou je raken als je wist dat je geen fysieke voorraad nodig zou hebben en dat de levering zelfs met dropshipment gerealiseerd zou kunnen worden? Last but not least: wat zou je ervan vinden als jij jouw aanbod ook internationaal kunt publiceren?

Veel startende ondernemers hebben moeite met de opstart van hun eigen webshop. Denk hierbij aan het vinden van inkoopkanalen, het bouwen van een webshop en het publiceren van hoogwaardige content zodat de producten interessant blijven voor potentiële consumenten. In dit geval gaan starters op zoek naar externe partijen. Maar waar moet je beginnen? Eén partij voor content, enkele partijen voor inkoop, ga zo maar door.

Om deze stappen zo makkelijk mogelijk te maken is er onder de leveranciers van dergelijke services een nieuwe tool ontwikkeld, genaamd Munazzo.

Met deze tool kun je door middel van koppelingen binnen enkele klikken op de muisknop jouw webshop helemaal aanvullen met producten die door ons aanbod gedekt worden, inclusief hoogwaardige content, specificaties en productafbeeldingen. Deze producten kun je zelf aanvullen met jouw input en users content.

Maar wat doe je hierna? Ga je op zoek naar leveranciers van de producten die je nu hebt geïmporteerd in je webshop? Natuurlijk niet! Munazzo is tevens leverancier van dit aanbod. Bij deze tool kun je natuurlijk ook verwachten dat de voorraad- en prijsinformatie te allen tijde correct uitgebeeld is. De producten die je hebt geïmporteerd zijn direct beschikbaar om in te kopen. Alle bestellingen die jij binnenkrijgt, krijgt Munazzo ook binnen.

Geen zin om het hele inpakproces te doorlopen? Wanneer je producten inkoopt en aanbiedt, verwacht je de mogelijkheid om zelf te beslissen naar welk adres het product verzonden moet worden. Directe dropshipping naar de eindgebruiker met blanco labels en dozen is dan ook een mogelijkheid.

Het aanbod is gepubliceerd. Wat nu?

Giganten in de webwinkelbranche zorgen ervoor dat beginnende ondernemers bijna geen kans krijgen om naamsbekendheid op te bouwen en vertrouwen van consumenten te winnen. Ook in dit opzicht kunnen de omnichannel-uitbreidingen goed van pas komen. De koppelingen met andere aanbieders kunnen ervoor zorgen dat jouw aanbod bij verschillende marketplaces, vergelijksites en apps zowel nationaal als internationaal getoond kan worden. Hiermee krijg je ook als starter de mogelijkheid om je naam overal te kunnen publiceren zonder dat je een heel ict-team nodig hebt.

Hoe beheer je binnenkomende bestellingen bij verschillende platforms?

Wanneer je een account aanmaakt bij Munazzo en gebruik maakt van de verkoopkanalen, krijg je de mogelijkheid om de bestellingen te synchroniseren. Alle bestellingen die binnenkomen worden overzichtelijk weergegeven onder één paneel. Dit voorkomt problemen met jouw klanten. Komt er een bestelling binnen bij bol.com en drie bestellingen bij Amazon? Ververs het bestellingenoverzicht en aanschouw de bestellingen van jouw nieuwe klanten! Het enige wat je nog moet doen is de bestelling afronden.

Wat gebeurt er als de voorraad op is?

Bij Munazzo beslis je dat helemaal zelf. Je selecteert zelf bij de achtergrondtaken wanneer een update uitgevoerd moet worden en welke updates er gaan plaatsvinden. Je kunt ervoor kiezen om het aanbod te laten staan, of om het aanbod onzichtbaar te maken of te verwijderen.

Deel dit nieuwsartikel