Nieuw bestuurslid: Oscar Diele (CEO Flinders)

Categorie
Gepubliceerd op: 18 januari 2022
Bijgewerkt op: 18 januari 2022
Geschreven door
Oscar Diele 800X400

Tijdens de algemene ledenvergadering in januari 2022 is Oscar Diele (CEO Flinders) toegetreden tot het bestuur van Thuiswinkel.org. Hij stelt zich graag aan jullie voor en vertelt welke trends hij in de e-commercesector ziet. 

Even voorstellen

"Ik ben Oscar Diele, CEO van Flinders, een online meubelwinkel in het luxe segment. Ik heb mijn carrière gewijd aan het verbeteren van de klantreis via digitale kanalen. In eerste instantie in loondienst voor bedrijven als Wehkamp, Marktplaats en TomTom. Uiteindelijk heb ik besloten het geleerde zelf in de praktijk te brengen en als ondernemer de digitale klantreis binnen Home & Living vorm te geven met mijn eigen onderneming Flinders."

Wat is Flinders? 

"Flinders is een woonwinkel in het premium segment. We verkopen meubels, verlichting en woonaccessoires van meer dan 150 premium merken. Het is onze missie om woondromen waar te maken. Dit doen we met meer dan 100 enthousiaste medewerkers. Naast onze webwinkels in Nederland en België hebben we een projectenshowroom in Zaandam en een designstudio in Gent. Ook hebben we een eigen warehouse van 14.000 m2 in Amsterdam en bezorgen we steeds meer meubels met onze eigen bezorging. Sinds 2021 maakt Flinders onderdeel uit van Nine United E-commerce, een Europese speler in de premium Home & Living markt. Dit houdt in dat we op Europees niveau gaan spelen. Binnen de groep gezamenlijk inkopen, centraal technologie ontwikkelen en samen eigen producten en merken (private label) ontwikkelen."

Trend: Onderscheid met service en beleving

"Retailen begint met het juiste product tegen de juiste prijs. Maar het onderscheid wordt steeds meer gemaakt op de service en de beleving eromheen. De consument heeft toenemende verwachtingen en eisen. Hoe ga je de klant écht helpen en op de eerste plaats zetten? De klantreis moet vlekkeloos verlopen en de klant moet verrast worden. Je moet als retailer continu innoveren en investeren. Binnen Flinders hebben we veel aandacht voor inspiratie, advies en het ontzorgen van klanten. Deze elementen zorgen voor de toegevoegde waarde in de klantreis en dat is waarmee we ons onderscheiden."

Trend: Duurzaamheid

"Het thema duurzaamheid wordt steeds belangrijker. Er is toenemende vraag van consumenten naar duurzame producten. Duurzaam ondernemerschap zal steeds meer een voorwaarde voor succes worden."

Rol in het bestuur

"In het Thuiswinkel-bestuur wil ik aandacht geven aan de specifieke belangen van kleine en middelgrote e-commercespelers. Kleinere organisaties met minder specialistische kennis in huis hebben andere behoeftes dan de grotere spelers. Hierbij kun je denken aan het beter ontsluiten van e-commercekennis en -ervaring of ondersteuning op het vlak van arbeidsmarkt en wet- en regelgeving."

Mentor bij NLgroeit

"Ik ben mentor bij NLgroeit waar ik vanuit mijn eigen ervaring andere ondernemers help te groeien. Ik gun iedereen een mentor. Leren begint immers met de durf om jezelf kwetsbaar op te stellen en open te staan voor kennis, ervaring en adviezen van anderen."

Deel dit nieuwsartikel