Adwise: “Wij willen van onze klanten digitale professionals maken”

Categorie
Gepubliceerd op: 20 februari 2020
Bijgewerkt op: 22 februari 2021
Geschreven door
Interview Spraakballon In Hand Blauwe Achtergrond 800X400

Adwise is een digital agency die haar klanten helpt bij het optimaal profiteren van deze digitale tijd. We spraken met Thijs Wolbers, Head of Commerce bij Adwise, over de belangrijkste e-commercetrends, hun toekomstplannen en de totstandkoming van de e-learning SEO van Thuiswinkel e-Academy.

Kun je iets meer vertellen over Adwise?

Adwise is een digital agency en bestaat uit een team van meer dan honderd creatieve denkers en doeners aan de digital frontier. Onze drive is om de gamechanger in de digitale wereld te zijn. Wij helpen retailorganisaties met het leggen van nieuwe verbindingen tussen technologie, mensen en processen. Als digital business accelerators geven we samen met onze opdrachtgevers de concurrentie het nakijken en creëren we duurzame groei. Hiermee willen we hele markten in beweging brengen en daarmee de wereld mooier maken met digital.”

Wat zijn voor jullie de belangrijkste e-commercetrends in 2020? Hoe spelen jullie daarop in?

“Voor 2020 zie ik veel trends die de manier van online aankopen doen gaan veranderen. Een aantal belangrijke zijn:

  • Marketplaces

   Door de komst van Amazon naar Nederland gaan andere marketplaces ook sneller innoveren op allerlei vlakken. Hierdoor zullen ze nog beter aansluiten bij de behoeften en verwachtingen van de consument. Wij verwachten dat het aantal customer journeys dat start op marktplaatsen verder groeit en het is dus belangrijk om als retailer te kijken naar je eigen strategie via deze kanalen. 

  • Data-driven commerce

   Het is erg belangrijk om zoveel mogelijk data te verzamelen over je doelgroep en het aankoopproces. Enerzijds geeft dit je de mogelijkheid de journey voor de consument zo relevant en persoonlijk mogelijk te maken en aan de andere kant kun je met de juiste inzichten in het aankoopproces de steeds slimmere algoritmen van advertentieplatformen als Google en Facebook voeden, waardoor zij en jezelf betere keuzes kunt maken in budgetverdeling.  

  • Social commerce

Je ziet steeds meer integratie van e-commerceoplossingen op alle socials-platformen. Hierdoor verwachten we dat socials-kanalen niet alleen meer gebruikt gaan worden voor inspiratie, maar ook een direct verkoopkanaal worden. Zeker interessant voor nieuwe producten en merken zonder directe vraag.”

“Verder is het ook belangrijk iets verder vooruit te kijken en te kijken naar technologieën als voice, AR & VR. Hoe kun je deze gebruiken om het oriëntatie- en aankoopproces voor de consument te vergemakkelijken?”

“Met onze chapter-structuur en ons dedicated innovatieteam investeren wij veel in innovaties. Wij doen veel research en pilots, wat nieuwe mogelijkheden kan opleveren voor retailorganisaties. We werken hier veel samen met onze partners en opdrachtgevers en samen dragen we verder bij aan de verdere ontwikkeling van de e-commercebranche.”

Waar ben je trots op? Waarmee onderscheiden jullie jezelf van de concurrentie?

“Adwise is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toonaangevende agency en specialist in digital commerce. Keer op keer zijn we in staat geweest om de ambities van onze klanten om te zetten in betere klantervaringen, duurzame groei en een blijvend concurrentievoordeel. We hebben honderden organisaties mogen helpen groeien met slimme verbindingen en wereldwijd prijswinnend werk.”

Wat zijn jullie plannen voor de (nabije) toekomst? Op welke manier willen jullie eventueel verder groeien?

“Onze plannen voor de toekomst zijn het nóg verder ontwikkelen en digitaal volwassen maken van onze opdrachtgevers, zodat zij duurzaam succesvol zijn binnen hun eigen markt. Wij werken conform het Digital Maturity Model, waarin we vijf levels van volwassenheid onderscheiden. Ons doel is om onze klanten zo ver mogelijk in dit Maturity Model te brengen en zo onze opdrachtgevers allemaal ‘Digital Masters’ te maken.” 

“Daarnaast willen we ook individuen verder brengen in de wereld van digital. Dit doen we onder andere door e-learningmogelijkheden aan te bieden via Thuiswinkel e-Academy en bieden we ook eigen opleidingsprogramma’s.”

Jullie werken samen met Thuiswinkel e-Academy aan de ontwikkeling van de e-learning SEO. Hoe is deze samenwerking tot stand gekomen?

“Wij hebben al een aantal jaren een samenwerking met Thuiswinkel e-Academy voor het certificeren van onze trainingen. Bij het succesvol doorlopen van onze trainingen konden de deelnemers PE-punten van e-Academy ontvangen. Dit is de basis geweest van onze samenwerking. Door onze bewezen kennis en expertise op het gebied van SEO heeft e-Academy ons benaderd om dit e-learningtraject te ontwikkelen.”

Kun je iets meer vertellen over de e-learning?

“Het is een basismodule voor mensen die werkzaam zijn binnen e-commerce of marketing en SEO voor hun eigen webshop naar een hoger niveau willen tillen. Het doel van de e-learning SEO is om de deelnemers theoretische ondersteuning en handvatten te geven om SEO vandaag en in de toekomst effectiever in te zetten.”

Waarom is het voor jullie belangrijk om aan een dergelijke e-learning mee te werken?

“Wij vinden het leuk om anderen verder te helpen met onze kennis. Onze specialisten halen plezier uit het delen van kennis met vakgenoten en op deze manier hopen wij een bijdrage te leveren aan het verder ontwikkelen van de (Nederlandse) e-commercebranche.”

Welke concrete tips (adviezen) hebben jullie voor onze leden?

Maak gebruik van het netwerk van Thuiswinkel.org. Zoek elkaar op en leer van elkaar tijdens events of bijeenkomsten. Draag daarnaast zelf actief bij aan het delen van je eigen kennis met partners binnen de branche. Dit zorgt ervoor dat we ons in Nederland continu blijven ontwikkelen en zo een gezonde e-commercebranche neer kunnen zetten. Dit zorgt ervoor dat wij wereldwijd op voorsprong komen en een voorbeeld zijn voor e-commercemarkten in andere landen!

Deel dit nieuwsartikel