Oproep: Stel beschermend materiaal beschikbaar voor de zorg

medicijnen

Vanuit ondernemingsorganisatie VNO-NCW is de oproep uitgestuurd om alle artikelen die kunnen beschermen tegen het coronavirus, zoals geschikte mondkapjes en desinfectanten, beschikbaar te stellen voor de zorgsector. Thuiswinkel.org vraagt hierbij haar leden om aan deze oproep gehoor te geven.

Vanwege de Corona-crisis is de dringende vraag vanuit de overheid om al het beschermende materiaal dat in Nederland aanwezig is voor de ziekenhuizen te reserveren. Het gaat hierbij om verschillende producten, waarbij ffp1- ,ffp2- en ffp3-maskers prioriteit hebben. Daarnaast zijn producten als chirurgische maskers en brillen, schorten, handschoenen en desinfectanten ook dringend nodig. Veel van dit materiaal is nu nog elders binnen de zorg, maar ook buiten de zorg (bijvoorbeeld bij groothandels en klusbedrijven) beschikbaar.

Help de ziekenhuizen

Daarom vragen wij onze leden die bovenstaande goederen op voorraad hebben, om deze te doneren aan de zorgsector en dus niet te verkopen aan consumenten of bedrijven. Deze producten moeten zo spoedig mogelijk terechtkomen op de plek waar ze het hardst nodig zijn: de ziekenhuizen in de frontlinie. Om dit gestructureerd te laten verlopen kun je hiervoor contact opnemen met ons of rechtstreeks met VNO-NCW.

Bedrijven die gehoor willen geven aan deze oproep, kunnen contact opnemen met de volgende personen: 

  • Lisa Kuijs (06 - 86316992 of ).
  • Anthony Stigter (06 - 11351739 of ).
  • Martijn Hos (06 - 22379146 of ).

Alles over het coronavirus en e-commerce  

Wij zijn benieuwd welke issues omtrent het coronavirus leven bij onze leden, zodat we deze mee kunnen nemen in onze gesprekken met Den Haag. Als belangenbehartiger voor de e-commercesector zijn wij daarom op zoek naar signalen die jij als een misstand ervaart. Denk daarbij aan leveranciers die het je lastiger maken, processen bij en beleid van de overheid of het ontbreken van handhaving. Je kunt contact met ons opnemen via 
Voor meer informatie over de impact van het coronavirus op de retailsector, verwijzen we je graag door naar onze overzichtspagina. 

Lees alles over het coronavirus en e-commerce