Sophie van Rooij

Sophie van Rooij 250x250
Programmamanager e-Academy.org

Sophie heeft ruime ervaring opgedaan in digital marketing, business development en e-commerce, o.a. bij ING en eBay, alvorens ze 7 jaar geleden bij Thuiswinkel het programma e-Academy heeft opgezet. Ze heeft daarbij gezorgd voor de oprichting van het e-learning platform, waarmee inmiddels ruim 18.000 gebruikers uit het bedrijfsleven en het hoger onderwijs naar tevredenheid gebruik maken van het aanbod van ruim 50 e-learnings rondom digital commerce onderwerpen. Variërend van de basis van e-commerce, zoals de customer journey, tot en met specialistische topics rondom online marketing, e-commerce, data en customer service. 

Vanuit haar kennis van het digitale domein heeft zij tevens het Digital Compentence Framework ontwikkeld, dat jaarlijks in overleg met experts uit de e-commerce wordt getoetst op actualiteit. Competentieprofielen op master, bachelor en associate degree dienen om het hoger onderwijs richting te geven ten aanzien van het digitaliseren van het curriculum van hbo's en universiteiten.

Sophie heeft diepgaande kennis omtrent het upskillen van digital commerce teams en organisaties, en treedt graag op als consultant voor bedrijven die hierin stappen willen zetten. Ben je bezig met het (her)structureren van je digitale organisatie, het upskillen van je digitale teams of het inrichting van je Learning & Development beleid? Sophie denkt graag vanuit haar praktijkkennis omtrent digital skills en haar achtergrond als Arbeids- en Organisatiepsycholoog vrijblijvend mee in dit soort vraagstukken. 

Recente publicaties van Sophie van Rooij