Mark Wagemakers

Mark Wagemakers 2
Mede-eigenaar MetOlijf.nl

Marketingprofessional met een passie voor duurzaamheid. Begonnen als tekstschrijver in de reis- en culinaire journalistiek en als copywriter voor het MKB, heeft Mark zijn sporen verdiend met het analyseren van een visie en vertellen van een verhaal.

Dit leidde in 2014 tot MetOlijf.nl. Het idee van deze webshop in natuurlijke cosmetica uit Griekenland vond zijn oorsprong in een vakantie die Mark had met zijn partner Marlon. Door deze producten aan te bieden aan een groter publiek via MetOlijf.nl zijn er inmiddels honderdduizenden klanten geholpen aan een stralende huid. Vooral het adagium ‘lekker in je vel’ zit in elk proces van de bedrijfsvoering; op je gemak webwinkelen en genieten van producten die op een eerlijke manier zijn gemaakt.

Maar het gaat verder dan alleen online winkelen: de wereld verandert en de branche moet daarin mee. Waar eerst duurzaamheid een magisch toverwoord was voor extra omzet, is het een filosofie geworden om altijd vooruit te blijven kijken. Duurzaamheid gaat niet uitsluitend meer over de samenstelling van het product dat je verkoopt; het gaat over elke stap in het proces: van sourcing tot last-mile delivery.

Mark heeft zich gespecialiseerd in het optimaliseren van duurzaamheidsprocessen binnen webshops in het MKB en dat heeft geresulteerd in het winnen van de DS Smith Sustainability Award op het Shopping Awards Gala 2024. De jury prees hem en MetOlijf.nl om de zichtbare stappen die ze zetten in duurzaamheid, met een beperkt budget en zonder ook het commerciële succes weg te cijferen.  

Recente publicaties van Mark Wagemakers