Alex Bloemendal

Alex Bloemendal
Manager E-commerce

Nothing beats customer centricity! Dat is iets waar Alex Bloemendal (1973) volmondig in gelooft.

Alex heeft meer dan 20 jaar online/retailervaring, met name in het koppelen van klant/producten/techniek/business, digitale transformatie, strategie, online marketing en e-commerce, zowel aan de "agency" als met name aan de "retailer" kant van het bedrijf. Hij heeft ervaring in B2C, B2B, pure players en bricks-and-clicks. Alex is afgestudeerd als MBA met een focus op versnelde online/e-commercegroei.

Op dit moment is Alex werkzaam bij Zeeman, waar hij verantwoordelijk is voor (digitale) marketing & eCommerce, product digitalisering en werkt aan het upgraden van de customer journeys naar een meer omnichannel gedreven aanpak.

Naast zijn baan bij Zeeman is hij docent aan onder andere Beeckestijn Business School en Emerce, waar hij lesgeeft over onderwerpen als omnichannel, e-commerce en het optimaliseren van traffic & conversie. Hij is ook een actief lid binnen Thuiswinkelcommissies, waaronder eAcademy; het samenstellen van curricula voor e-commerce en marketingonderwijs binnen het MBO/HBO/WO, en de accreditatie van opleidingen).

Samen met zijn teams en collega's heeft Alex prijzen in ontvangst mogen nemen, zoals winnaar van Thuiswinkel Awards/Shopping Awards met bol.com, Neckermann.nl en Zeeman.com, en winnaar van de Mobile Innovation Awards en Dutch Usability Award.

Recente publicaties van Alex Bloemendal