29 augustus 2015 - 5 september 2015
Locatie: Shanghai, Hangzhou & Shenzhen
Organisator:

Studiereis China

Thuiswinkel.org organiseert dit jaar vanuit ShoppingTomorrow (de nieuwe naam van Shopping2020), in samenwerking met de koepelorganisatie Ecommerce Europe, twee studiereizen. Het doel van de studiereizen is het inspireren van retailers en ze een beter beeld geven van de mogelijkheden en uitdagingen van cross border (e-)commerce. Dit jaar brengen we zowel een bezoek aan China als aan India.

China, 's werelds grootste e-commerce markt

Waarom China?

De Chinese consument koopt meer online dan de Europese consument. China ontwikkelt zich tot een voorloper in vele opzichten zoals mobiele betaalmogelijkheden en nieuwe logistieke concepten. Veel Chinese organisaties overwegen om ook op de Europese markt te gaan opereren.

Onderzoeksvragen

Hoe kunnen Europese bedrijven profiteren van de groeiende Chinese markt? Wat is de beste manier om producten en diensten (online) te verkopen? En hoe kunnen Europese retailers zich het beste voorbereiden op de Chinese concurrentie?

Programma

​(onder voorbehoud van enkele kleine wijzigingen)

30/8 – 31/8: We landen in Hong Kong op zondag en zullen de volgende dag verschillende bedrijven bezoeken waaronder Lighttake, TomTop and TMart. Wat is hun strategie? Welke problemen komen zij tegen en wat is hun advies als het gaat om het betreden van de Chinese markt?

1/9: Op dinsdag vliegen we naar Shanghai. Hier bezoeken we verschillende westerse bedrijven die producten vanuit China zijn gaan verkopen, zoals Asos, Glamour Sales, Lacoste en Metro. Wij kunnen leren van hun ervaring van het direct verkopen aan consumenten in China. Welke problemen komen zij tegen bij het importeren van producten en diensten? Wat zijn hun tips en tricks?

2/9: Op woensdag brengen we onder andere een bezoek aan de Shanghai E-commerce Association om te praten over hun plannen voor de Chinese retailmarkt. Hoe zien zij de ontwikkelingen op de Chinese (online) retailmarkt? Hoe zit de Chinese consument in elkaar? Hoe kan je de Chinese consument het beste benaderen?

3/9: Op donderdag gaan we per hogesnelheidstrein naar Hangzhou om erachter te komen hoe Chinese bedrijven verkopen in China. Onder deze bedrijven vallen TenPay, Wechat, YDX en (natuurlijk) Alibaba.

4/9: Op de laatste dag bezoeken we verschillende bedrijven en leveranciers in Shanghai en ’s avonds vliegen we terug naar Nederland waar we zaterdagochtend vroeg aan komen voor een welverdiend weekend.

Bol.com en Hotelspecials hebben onder andere aangegeven geïnteresseerd te zijn om deel te nemen aan deze studiereis. Daarnaast hebben bedrijven als Achmea en Sundio Group al bevestigd om deel te nemen.

Kosten

De prijs voor de reis bedraagt € 7.500 exclusief BTW. De reis is exclusief bedoeld voor bestuursleden en hoger management van retailorganisaties en voor Founding Partners van ShoppingTomorrow.

Interesse?

Heb je interesse in de studiereis of wil je meer informatie ontvangen? Stuur dan een e-mail naar  

De reis naar China wordt georganiseerd in samenwerking met Webpower en Salesupply.