Colis Privé

[_BusinessPartners:ThuiswinkelBusinessPartnerLogo]

Gecontroleerde contactgegevens

Telefoonnummer
KvK
KvK 84571268
Vestigingsadres
Schoondonkweg, 4
2830 Willebroek
België

Informatie

Colis Privé (uitspraak Kollie Privee) komt uit Frankrijk, waar het al jaren toonaangevend is in e-commerce pakketbezorging. Vorig jaar ging Colis Privé open in België en Luxemburg waar inmiddels tientallen e-commerce bedrijven hun klanten leveren via Colis Privé, 6 dagen per week. Vandaag begeleidt Colis Privé de transformatie van de wereld waarin zij opereert door een combinatie van zuinigheid en ecologie. Onze missie: de (P)referentie zijn voor levering op de laatste kilometers.

Colis Privé is niet zomaar de grootste pakjesbezorger van Frankrijk met een jaarlijkse bezorging van net geen 100 miljoen pakjes, maar zet ook grote stappen om haar ecologische voetafdruk op z’n best te minimaliseren. Zo is het gebouw CO²-neutraal en wordt de vloot leveringswagens op termijn volledig elektrisch. Onze missie: de leveringsdienst (p)referentie zijn voor e-commerce van de eerste tot de laatste kilometer.

Colis Privé blijft uitbreiden en ontwikkelt een geoptimaliseerd logistiek schema dat de nadruk legt op snelheid en efficiëntie in orderverwerking. De onderneming zet zich ook in om haar totale ecologische voetafdruk te verkleinen en heeft ervoor gekozen een beroep te doen op een netwerk van onderaannemers met een vloot elektrische voertuigen.

Colis Privé heeft als kern van haar strategie klantentevredenheid en is ervan overtuigd dat de tijd van een keuze die uitsluitend wordt bepaald door prijscriteria of territoriale dekking voorbij is. Het verschil is en wordt morgen gemaakt door de geboden waarde. Daarom werken wij rond structurele pijlers: kwaliteit als basis, de klant als leidraad, innovatie in het bijzonder milieu-innovatie, als plicht, mensen als hulpbron en, uiteraard, rentabiliteit als een vrijheid om onze klanten en consumenten beter te dienen. Om haar ontwikkeling in goede banen te leiden, werft en leidt Colis Privé haar talenten op rond 4 waarden, namelijk behendigheid, ambitie, verantwoordelijkheid en plezier, om zo de leverings-(p)referentie voor e-commerce te worden.

In het jaar 2020 is de pakketmarkt dramatisch gegroeid en de bezorging van pakjes is de laatste schakel geworden in een complexe logistieke keten. Als aankopen kunnen worden gedaan in een paar klikken moet ook hun levering eenvoudig blijven. Het aanbieden van een optimale kwaliteit van dienstverlening en concurrerende prijzen is de rode draad van onze strategie. Vandaag begeleidt Colis Privé de transformatie van de wereld waarin zij opereert door een combinatie van zuinigheid en ecologie. Onze missie: de (P)referentie zijn voor levering op de laatste kilometers. Onze ambitie: de leidende Europese particuliere postexploitant worden. Bij Colis Privé zijn innovatie en kwaliteit een permanente zoektocht en een constante uitdaging.

Sterke punten aangepast aan de behoeften van onze klanten

Klanttevredenheid staat centraal in de strategie van Colis Privé. Daartoe streven wij er voortdurend naar te evolueren.

 • Door innovatie, met sorteermachines en eigen technologieplatforms die speciaal zijn ontworpen voor e-commerce, waardoor een optimale productiviteit wordt gegarandeerd.
 • Dankzij een grote automatische sorteercapaciteit en een piekperiode zonder toeslag
 • Via aangepaste IT-instrumenten biedt Colis Privé integratiemogelijkheden die aan alle klantenbehoeften zijn aangepast:
 • De MCP-tool "My Colis Privé", een collaboratief en efficiënt hulpmiddel in real time (webapplicatie, autonoom labelbeheer, pakketopvolging).
 • De webservice tool, een interface met het Colis Privé informatiesysteem te integreren in een compatibel CMS.
 • Het EDI-hulpmiddel, met inbegrip van een volledige ontwikkeling in EDI en een lastenboek ter ondersteuning
 • Door te zorgen voor een optimale territoriale dekking. Colis Privé heeft haar netwerk inderdaad geleidelijk verdicht. Een strategie die de afstanden tot de consument verkleint en bijgevolg de leveringstermijnen verkort.
 • Door een flexibel model en flexibele processen te garanderen, waardoor een grote reactiviteit bij het beheer van de stromen mogelijk wordt.

Onze aanbiedingen

Het betoveren van de winkelervaring is de prioriteit van Colis Privé, daarom bieden wij onze webshopklanten leveringsdiensten die aan al hun behoeften voldoen. Van de afhaling van de pakjes bij onze klanten tot de levering aan huis of bij een afhaalpunt. Onze D+1 en D+2 service biedt ons de mogelijkheid om aan specifieke behoeften te voldoen in termen van prijs en/of tijd zij het voor bezorging bij de consument thuis, in een brievenbus of aan een derde (conciërge, buurman). Wij ontwikkelen ons internationale netwerk om iedereen de mogelijkheid te bieden te genieten van de expertise en knowhow van de Colis Privé-groep.

 • Al onze aanbiedingen omvatten de optie levering tegen handtekening voor een geoptimaliseerde pakket tracking.
 • Om zo goed mogelijk te voldoen aan onze ambitie om onze klanten tevreden te stellen, is de click-to call verplicht.
 • Geolocatie van de paketten, e-mail en SMS-meldingen, stap voor stap van pakjes voor particulieren is vanzelfsprekend.
 • De Colis Privé scanner is ook uitgerust met een route-optimalisator om het werk van de bezorgers te vergemakkelijken of ze nu beginners of ervaren zijn.

Op deze manier voldoet Colis Privé aan alle eisen van haar klanten en dat is ook de reden waarom er zowel in Frankrijk als in de BeLux al meer dan 200 webshops gebruik maken van onze diensten.

Wil je meer weten? Ontdek het allemaal op www.colisprive.nl.