Thuiswinkel Privacytool

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG, of General Data Protection Regulation (GDPR)) treedt op 25 mei 2018 in werking. Als eigenaar van een webwinkel wil je natuurlijk aan de nieuwste wetten voldoen en dat je (potentiële) klanten erop kunnen vertrouwen dat hun gegevens op de juiste manier worden verwerkt. Daarom heeft Thuiswinkel.org in samenwerking met ICTRecht en PrivacyBlox de Thuiswinkel Privacytool ontwikkeld: een gratis en exclusief hulpmiddel voor leden waarmee zij zelfstandig de nieuwe wetgeving kunnen toepassen.

Maak kans op een audit ter waarde van € 13.000

Thuiswinkel.org en ICTRecht verloten op 25 april een interne privacyaudit onder de bedrijven die de Thuiswinkel Privacytool hebben doorlopen. Wil jij ook kans maken op deze fantastische prijs? Ga dan snel naar de tool en bereid je voor op de AVG! Lees hier mee over de actie en de bijbehorende voorwaarden.

Ga naar de Thuiswinkel Privacytool 

Heb je al een account aangemaakt? Klik dan hier om direct naar de privacytool te gaan.

Geen lid? Maar heb je wel vragen over de nieuwe privacywet? Neem contact op met Vincent Romviel, jurist bij Thuiswinkel.org, via 

Ben jij klaar voor de nieuwe privacywet?

Recent onderzoek toont aan dat zes op de tien mkb'ers nog niet klaar zijn voor de nieuwe privacywet*. Weet jij al of je voldoet aan deze nieuwe privacywet? Of jouw organisatie bijvoorbeeld verplicht is om een Data Protection Officer (DPO) aan te stellen? Dankzij de handige beslisboom hieronder kun je er op eenvoudige wijze achter komen of jouw webwinkel klaar is voor de AVG of dat de Thuiswinkel Privacytool je verder kan helpen.

Beslisboom AVG

FAQ

Voor het gemak hebben we hier een aantal prangende vragen rondom de nieuwe privacywet op een rijtje gezet. Klik op de vraag voor het uitgebreide antwoord. Onder de vraag staat vermeld hoe de Thuiswinkel Privacytool je bij die specifieke vraag van dienst kan zijn.

Moet ik een privacy-administratie bijhouden?

  • De Thuiswinkel Privacytool helpt bij het opzetten en bijhouden van een (voor veel organisaties) verplicht register. Gebruik de vragenlijst voor dataverwerkingen en houd al je verwerkingsactiviteiten zorgvuldig bij.

Moet ik een verwerkersovereenkomst afsluiten met mijn hostingpartij of PSP?

  • Heb jij nog geen verwerkersovereenkomst met bedrijven die persoonsgegevens verwerken voor of namens jouw webwinkel? Met de Thuiswinkel Privacytool genereer je, onder het tabblad ‘Documentenmap’, een verwerkersovereenkomst voor iedere partij op maat

Ben ik verplicht om een privacyverklaring op mijn website te hebben?

  • Met de Thuiswinkel Privacytool maak je gemakkelijk een privacyverklaring op maat voor jouw organisatie. Ga in de tool naar het tabblad ‘Documentenmap’, vul de vragenlijst in en genereer een privacyverklaring voor je website. 

Word lid

Wil jij ook profiteren van de gratis Thuiswinkel Privacytool, maar ben je nog geen lid van Thuiswinkel.org?

Vraag hier het lidmaatschap aanof neem contact op met voor meer informatie.

InformatietekenLet op: de Thuiswinkel Privacytool is een hulpmiddel om zelfstandig aan de wet te voldoen. Je bent zelf verantwoordelijk voor de correcte en volledige beantwoording van de vragenlijsten, het naleven van adviezen en het uitvoeren van wettelijke verplichtingen. Daarom kunnen wij niet garanderen dat je na het doorlopen van de tool aan de regels voldoet. Natuurlijk helpen we je graag en staan onze juristen klaar om je juridisch advies te geven.

*Zie marketingfuel
link naar Privacytool in Mijn Account