ACM Webinar over Duurzaamheidsclaims

Tijdens de webinar licht de ACM de hernieuwde Leidraad verder toe. Vervolgens gaan we digitaal met de ACM in gesprek over de Leidraad en de praktijk, en is er voldoende ruimte om vragen te stellen.

Meld je aan voor de webinar

Van
do 15 jun 2023 11:00
Tot
do 15 jun 2023 12:00
Locatie
Online
Prijzen
Niet-leden: Gratis
Leden: Gratis
Business partners: Gratis
Duurzaamheid Greenwashing 800 X 400

Duurzaamheid en communiceren over duurzaamheid zijn een belangrijk en actueel thema. In Europa is veel wetgeving in de maak – zoals de Green Claims en Empowering of Consumers in the Green Transition. Op nationaal niveau zet de ACM stevig in op de aanpak van duurzaamheidsclaims en ze ontwikkelden 5 vuistregels. Deze Leidraad is zeer recent herzien met als doel de werkbaarheid om een duurzame claim te maken te verhogen.

Een belangrijk punt van zorg voor webwinkels is bijvoorbeeld het vinden van de balans tussen juridisch juiste informatievoorziening en overzichtelijkheid voor de consumenten in de customer journey. Hoe kan de juiste informatie op de juiste plaats leiden tot de meest duurzame aankoopkeuze? Een tweede discussiepunt is dat de Leidraad mogelijk zorgt voor ‘greenhushing’; bedrijven die niet rapporteren over duurzaamheidspraktijken aan hun stakeholders, omdat ze bang zijn op de vingers getikt te worden.

Deze en andere vragen komen aan bod in het gesprek met de ACM. Tijdens de sessie is er voldoende ruimte om vragen te stellen. Mocht je liever anoniem je vraag willen stellen, dan mag je deze vooraf insturen naar Wouter van der Laan van Thuiswinkel.org (woutervanderlaan@thuiswinkel.org) en zorgen wij dat die anoniem gesteld wordt.

Meld je aan voor de webinar

Onderwerpen

Deel dit evenement