Header Shopping Today (2)
Shoppingtomorrow Verticaal Diablauw RGB (1)

ShoppingTomorrow

ShoppingTomorrow is hét kennisnetwerk voor digital commerce in Nederland dat e-commerceprofessionals samenbrengt in een exclusief en actief netwerk, met als doel het leveren van inzichten voor de branche. Het onderzoekplatform is in 2013 geïnitieerd door Thuiswinkel.org en wordt inmiddels ondersteund door meer dan twintig Nederlandse branche- en belangenverenigingen.

Ga naar de site van ShoppingTomorrow

Samen met zo'n 500 experts uit de e-commerce-gerelateerde vakgebieden doet ShoppingTomorrow elk jaar onderzoek binnen de (online-)retailmarkt en brengen ze de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld cross-border e-commerce, online marktplaatsen en businessmodellen in kaart. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de Nederlandse bedrijven en hun medewerkers en hoe kunnen zij hier het beste op inspelen? De antwoorden op deze vragen worden jaarlijks gepubliceerd in de onderzoeksrapporten van de expertgroepen (de zogenaamde bluepapers), die online gratis kunnen worden gedownload en die worden gebundeld in een fysiek boek.

[Unique Selling Points]

Profileer jezelf als expert op je vakgebied
Vergroot je kennis van de e-commercemarkt
Toegang tot een kwalitatief netwerk
Je bedrijf wordt meegenomen in publicaties, zoals de bluepaper en het boek
Gratis toegang tot de events van Thuiswinkel.org en ShoppingTomorrow

Hoe werkt ShoppingTomorrow

Een ShoppingTomorrow-onderzoeksjaar loopt van eind maart tot en met eind oktober. Voorafgaand aan een onderzoeksjaar worden de expertgroepen samengesteld. Gedurende het jaar komen deze groepen ongeveer vier tot zes keer bijeen om hun onderzoek uit te voeren en uit te werken. Ook zijn in een jaar drie congressen opgenomen: de Kick-off in maart, ShoppingTime in september en Shopping Today in oktober. De voorzitter en de host van de groep bepalen samen met het team van ShoppingTomorrow de onderzoeksvraag waarmee de expertgroep gedurende het onderzoeksjaar aan de slag gaat. ShoppingTomorrow is dus niet alleen een onderzoeksprogramma door, maar ook voor de markt.  

Wie zijn de experts?

Een ShoppingTomorrow-expert is een professional (managementniveau, C-level en C-level -1) op het gebied van (e-)commerce. Als expert van ShoppingTomorrow heb je een breng- en haalplicht binnen de expertgroep waarmee je samen aan een onderzoek of project werkt om de concurrentiepositie van jouw organisatie én die van Nederland te verbeteren. De expertgroepen bestaan hoofdzakelijk uit experts werkzaam bij retailers en merken. De kans op plaatsing in een expertgroep is in deze gevallen dan ook het grootst. De voorzitter en de host beslissen uiteindelijk wie er bij de expertgroep kan aansluiten.

Voorzitter en host 

De voorzitter van een expertgroep is verantwoordelijk voor de voortgang en het samenbrengen van de expertgroep en voor de oplevering van het resultaat van zijn of haar expertgroep. 

De host maakt een expertgroep financieel mogelijk. Hij of zij is dan ook letterlijk de gastheer of gastvrouw van de expertgroep. De host participeert verder als volwaardig deelnemer in de groep.  

De voorzitter en de host stellen samen met het team van ShoppingTomorrow de onderzoeksvraag, de aanpak en het profiel van de experts vast. 

Is jouw doel jezelf blijven ontwikkelen?

Word expert bij ShoppingTomorrow! Als expert bereid je jezelf en andere webwinkels voor op de klant van de toekomst. Het geeft je de kans om je te verdiepen in een thema uit je vakgebied, dit te onderzoeken en te netwerken met branchegenoten.

Meld je aan als expert bij ShoppingTomorrow 

 

Wil jij
persoonlijke ondersteuning?

Wil je meer weten over deze diensten? Neem dan contact met ons op. 

Marieke Vink 250 X 250
Marieke Vink