Panorama_ShoppingTomorrow
Shoppingtomorrow Verticaal Diablauw RGB (1)

ShoppingTomorrow

ShoppingTomorrow is de innovatiemotor en inspiratiebron binnen digital commerce en een initiatief van Thuiswinkel.org. In dit jaarlijkse programma doen ruim 500 digital commerce-professionals onderzoek naar de belangrijkste trends en ontwikkelingen binnen hun vakgebied. ShoppingTomorrow brengt de beste retailers en brands, tech-bedrijven, consultancypartijen en wetenschappers samen in een actieve en betrokken community. Samenwerking, inspiratie opdoen en richting geven aan het digitale bedrijfsleven staan centraal in dit exclusieve en vooruitstrevende programma voor en door de markt.

Ga naar de site van ShoppingTomorrow

Samen met zo'n 500 digital commerce-professionals doet ShoppingTomorrow elk jaar onderzoek binnen de (online-)retailmarkt en brengen ze de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld cross-border e-commerce, online marktplaatsen en businessmodellen in kaart. Wat betekenen deze ontwikkelingen voor de Nederlandse bedrijven en hun medewerkers en hoe kunnen zij hier het beste op inspelen? De antwoorden op deze vragen worden jaarlijks gepubliceerd in de onderzoeksrapporten van de expertgroepen (de zogenaamde bluepapers), die online gratis kunnen worden gedownload en die worden gebundeld in een fysiek boek.

[Unique Selling Points]

Profileer jezelf als expert op je vakgebied
Vergroot je kennis van de e-commercemarkt
Toegang tot een kwalitatief netwerk
Je bedrijf wordt meegenomen in publicaties, zoals de bluepaper en het boek
Gratis toegang tot de events van Thuiswinkel.org en ShoppingTomorrow

Hoe werkt ShoppingTomorrow

Een ShoppingTomorrow-programmajaar loopt van eind maart tot en met eind oktober. Voorafgaand aan een programmajaar worden de expertgroepen samengesteld. Gedurende het jaar komen deze groepen ongeveer vier tot zes keer bijeen om hun onderzoek uit te voeren en uit te werken. Ook zijn in een jaar drie evenementen opgenomen: de ShoppingTomorrow - Kick-off in maart, de ShoppingTomorrow - Final Sprint in juni en Shopping Today in oktober. De voorzitter en de host van de groep bepalen de onderzoeksvraag waarmee de expertgroep gedurende het programmajaar aan de slag gaat. ShoppingTomorrow is dus niet alleen een onderzoeksprogramma door, maar ook voor de markt.  

Wie zijn de experts?

Een ShoppingTomorrow-expert is een professional (managementniveau, C-level en C-level -1) op het gebied van digital commerce. Als expert lever je een actieve bijdrage aan het ShoppingTomorrow-programma. Samen met jouw expertgroep werk je aan een onderzoek of project om de concurrentiepositie van jouw organisatie én die van Nederland te verbeteren. De expertgroepen bestaan hoofdzakelijk uit experts werkzaam bij retailers en merken. De kans op plaatsing in een expertgroep is in deze gevallen dan ook het grootst. De voorzitter en de host beslissen uiteindelijk wie er bij de expertgroep kan aansluiten.

Voorzitter en host 

Iedere expertgroep heeft een voorzitter en host, dit zijn o.a. consultancybureaus, tech bedrijven of brancheverenigingen. De voorzitter is eindverantwoordelijk voor het opleveren van het resultaat van de expertgroep. De host maakt een expertgroep financieel mogelijk. Zij beslissen uiteindelijk samen wie er uitgenodigd wordt voor de expertgroep. Heb jij of heeft jouw bedrijf interesse om voorzitter of host te worden?

Is jouw doel jezelf blijven ontwikkelen?

Wil jij ook deel uitmaken van deze community, een actieve inhoudelijke bijdrage leveren en je netwerk uitbreiden? Als expert bereid je jezelf en andere webwinkels voor op de klant van de toekomst. Het geeft je de kans om je te verdiepen in een thema uit je vakgebied, dit te onderzoeken en te netwerken met branchegenoten.

Meld je aan als expert bij ShoppingTomorrow 

ST Boek, Zonder Achtergrond 250 X 250

Verbreed gratis je kennis
met de bluepapers van ShoppingTomorrow

De bluepapers staan vol met stappenplannen, concrete tips en voorbeelden rondom verschillende deelgebieden van digital commerce, voor brands en retailers en voor organisaties in finance, travel en b2b.

Bekijk alle bluepapers

Wil jij meer weten over
ShoppingTomorrow?

Neem dan contact op met onze collega. Zij kan je meer vertellen over het programma.

Marieke Vink 250 X 250
Marieke Vink