Belangenbehartiging

Thuiswinkel.org is dé belangenvereniging voor webwinkels in Nederland. Wij behartigen zowel in Brussel als in Den Haag de belangen van meer dan 2.200 leden. Gezamenlijk vertegenwoordigen onze leden zo’n 75% van alle online consumentenbestedingen in Nederland. Hiermee heeft Thuiswinkel.org een sterke lobbypositie en zijn wij een goede gesprekspartner voor beleidsmakers en politieke beslissers. Ons doel is om hen goed te informeren over de belangrijkste e-commerce-ontwikkelingen en om ze, waar nodig, bij de les te houden. We richten ons hierbij op de onderstaande hoofdthema’s, onder andere via verschillende commissies met experts uit de betreffende vakgebieden.

Actueel: Corona en e-commerce, meer info en FAQ's > 

Consumentenrecht

Weegschaal wetgevingConsumentenrecht en regels voor verkoop op afstand vormen de kern van de online verkooptransactie. 

Lees meer over consumentenrecht

Duurzaamheid

Ook binnen het steeds veranderende retaillandschap speelt duurzaamheid een steeds grotere rol.  

Lees meer over duurzaamheid

Digital transactions

Creditcard Digital paymentsHet thema digital transactions omvat veel meer dan alleen het betalingsverkeer.  

Lees meer over digital transactions

Privacy

Wereldbol slotje privacyOnline privacy staat voortdurend in de belangstelling van de wetgever, webwinkeliers en natuurlijk de consumenten zelf.  

Lees meer over privacy

Logistiek

Optimalisatie van de logistieke processen binnen en buiten het bedrijf vormt een belangrijk vraagstuk binnen de online retail. 

Lees meer over logistiek

Veiligheid

Schildje veiligheidVeiligheid en (het voorkomen van) fraude zijn de sleutelwoorden voor het vertrouwen in de e-commercebranche

Lees meer over veiligheid

Verpakkingen

Pakketje verpakkingenEr valt nog veel te verbeteren met verzendverpakkingen, want er wordt nog steeds (te) veel verpakkingsmateriaal en lucht verstuurd.

Lees meer over verpakkingen

Mededinging

Spraakballonnen mededingingVoor een eerlijke markt met kansen voor iedereen houden wij ons bezig met concurrentie- en mededingingsvraagstukken. 

Lees meer over mededinging

Bemiddeling

Grote platformen zijn verplicht om twee of meer externe bemiddelaars aan te stellen. Thuiswinkel.org biedt deze bemiddelingsdienst aan. 

Lees meer over bemiddeling

Commissies

Poppetjes commissiesOm voor de collectieve belangen van webwinkels op te komen heeft Thuiswinkel.org een aantal commissies in het leven geroepen. 

Ga naar de commissies