Belangenbehartiging voor de e-commercesector

Thuiswinkel.org is de belangenbehartiger van de Nederlandse e-commercebranche. Dit houdt in dat de organisatie zich zowel in Den Haag als in Brussel sterk maakt voor de rechten en belangen van onze leden.  Gezamenlijk vertegenwoordigen de webwinkels die bij Thuiswinkel.org zijn aangesloten zo’n 75% van alle online consumentenbestedingen in Nederland. Hiermee heeft Thuiswinkel.org een sterke lobbypositie en zijn onze beleidsadviseurs een goede gesprekspartner voor beleidsmakers en politieke beslissers. Ons doel is om hen goed te informeren over de belangrijkste e-commerce-ontwikkelingen en om ze, waar nodig, bij de les te houden. We richten ons hierbij op acht hoofdthema’s, onder andere via verschillende commissies met experts uit de betreffende vakgebieden.

De thema's van Thuiswinkel.org

Thuiswinkel.org onderscheidt een aantal verschillende thema's waarop zij de belangen van haar achterban behartigt:

Onze beleidsadviseurs

De beleidsadviseurs van Thuiswinkel.org staan voor je klaar om je verder te helpen op hun vakgebied. 

Léon Mölenberg, jurist & adviseur consumentenrecht en privacy

Dr. Léon Mölenberg was van 1987 tot 2005 docent en juridisch onderzoeker aan Maastricht University op het gebied van consumenten- en contractenrecht, burgerlijk procesrecht en het internationaal privaatrecht. Sinds 2006 is hij senior beleidsadviseur en juridisch adviseur bij Thuiswinkel.org. Hij is expert op het gebied van de Wet Verkoop op Afstand en is lid van de juridische commissie van Thuiswinkel.org en Ecommerce Europe, de Europese koepelorganisatie voor online retailing waar Thuiswinkel.org in participeert.

Vincent Romviel, jurist & adviseur consumentenrecht en privacy

Vincent Romviel, jurist, werkt vier jaar bij Thuiswinkel.org. Hij is gespecialiseerd in consumentenrecht, privacy en e-commerce. Hij houdt zich binnen Thuiswinkel.org bezig met bemiddeling tussen leden en consumenten over klachten, adviseren van leden over hun rechtspositie, misbruik van logo en algemene voorwaarden van Thuiswinkel.org en het tegengaan van malafide websites.

Margreeth Pape, programmamanager Duurzaamheid

Margreeth PapeMargreeth houdt zich bezig met de logistieke uitdagingen van de leden van Thuiswinkel.org en de toekomstige ontwikkelingen van de online logistiek. Ook is Margreeth lid van het 'logistics committee' van Ecommerce Europe. Om een goed logistiek proces te waarborgen werkt Margreeth samen met leden, ketenpartners en de overheid. Daarnaast is Margreeth verantwoordelijk voor de integratie van duurzaamheid binnen de e-commerce sector. Daarin liggen de prioriteiten voornamelijk op de inrichting van een duurzame last-mile logistiek en de toepassing van duurzame verzendmaterialen.

Ellen de Lange, adviseur duurzaamheid

Groene idealen omzetten in haalbare acties, dat is wat Ellen nastreeft in haar werk. Ze was marketingcommunicatiemedewerker voor de EENshop, een webwinkel met ‘producten voor een betere wereld’ en werkte zes jaar als journalist voor het tijdschrift OneWorld. Daar schreef ze over maatschappelijk verantwoord ondernemen, circulaire economie en duurzaam leven als consument. In januari 2018 ging Ellen aan de slag bij Thuiswinkel.org. Hier werkt ze samen met webwinkels aan duurzaam online shoppen.

Alicja van Ewijk, adviseur duurzaamheid en logistiek

Alicja van Ewijk

Duurzaamheidsinitiatieven uitrollen naar webwinkels zodat de e-commercesector gemakkelijk bij kan dragen aan een beter milieu, dat is waar Alicja zich voor inzet. Bewust Bezorgd is hier een voorbeeld van. Een tool in de vorm van een API, speciaal gemaakt voor webwinkels, waarbij de CO2-uitstoot per verzonden pakketje berekend wordt. Zo krijgt de webwinkel inzicht in de CO2-uitstoot van zijn logistieke operatie en zie je wat de impact is van innovaties. Doordat Alicja bij Thuiswinkel.org is gestart op de afdeling Relatiebeheer, heeft zij veel contact gehad met webwinkels en weet zij goed de vraag van webwinkels te vertalen naar de praktijk.

Just Hasselaar, adviseur digital transactions en platformen

@thuiswinkel.org

Just is aan de Universiteit Utrecht afgestudeerd als historicus, met een master in Internationale Betrekkingen. Na zijn studie is hij onder meer werkzaam geweest in public affairs, stakeholdermanagement en strategisch advies. De rode draad in zijn werkverleden is dat hij graag complexe zaken begrijpelijk maakt en waar nodig samenwerkingen probeert te verbeteren. Bij Thuiswinkel.org werkt hij onder de noemer Digital transactions aan een zo goed en efficiënt mogelijke omgeving voor het betalingsverkeer, zowel in Nederland als in Europa.

Roland van Kortenhof, adviseur veiligheid en bemiddeling

Roland heeft na een studie technische bedrijfskunde en een master in Information Management diverse functies bekleed bij retailbedrijven, onder andere in merchandising, logistiek en ict-management. De passie voor online retail heeft Roland ertoe bewogen om zich verder in te zetten voor de e-commercebranche en werkt nu als manager operations & ict bij Thuiswinkel.org.

Martijn Hos, adviseur mededinging

Martijn is sinds 1999 actief voor de belangen van ondernemers en is in 2010 als directeur beleid & belangen begonnen bij Thuiswinkel.org. Hij stond mede aan de basis van de lobbyactiviteiten van de Europese koepelorganisatie Ecommerce Europe en wordt (internationaal) veel gevraagd om te spreken over veel verschillende onderwerpen binnen de e-commercesector.