Zoek binnen helpcenter

We shoppen meer en meer online, je bestelling wordt verpakt en aan huis bezorgd. Hoe duurzaam is dit en hoe kun je zelf bewust(er) online shoppen? Draag je steentje bij aan het milieu en lees onze tips om duurzamer online te winkelen.

Hoe duurzaam is online winkelen?

Online winkelen lijkt niet duurzaam, je pakketje wordt speciaal voor jou ingepakt en tot aan de voordeur bezorgd. Maar in veel gevallen in online bestellen zelfs duurzamer dan in de fysieke winkel. Dit komt omdat webwinkel en bezorgdiensten heel efficiënt samenwerken. Een busje kan in één rit tot 250 bestellingen bezorgen. Indien een deel van die consumenten de auto had gebruikt om het product in de winkel te kopen, dan loopt de CO2-uitstoot al snel hoger op dan de emissies van de pakketbus.

Meer weten over duurzaam online en winkelen?

Lees dan dit artikel. 

Veelgestelde vragen

Je kunt zelf invloed uitoefenen op de CO₂-impact van de bezorging van zijn pakketje. Dit kan bijvoorbeeld door bij de levertijd te kiezen voor de aanbevolen optie, waar mogelijk te kiezen voor bezorging per fiets of elektrische bestelbus en met de fiets pakketten op te halen bij afhaalpunten. Ook kunnen consumenten hun favoriete webwinkels vragen om invloed op de bezorgkeuze.

Jij kunt bijdragen aan een duurzamere wereld, door bewuster online te winkelen. Hoe duurzaam de aflevering van jouw pakketje is, hangt af van veel factoren, bijvoorbeeld de grootte van het pakketje, de afstand die het moet afleggen, welk vervoersmiddel gebruikt wordt en of de busjes goed gevuld zijn. Bewust Bezorgd berekent welke bezorgoptie het meest milieuvriendelijk is.

Zie je het Bewust Bezorgd-logo? Bijvoorbeeld op de website van je favoriete webwinkel of bij je online bestelling als één van de bezorgopties in de check-out? Dan kun jij bijdragen aan een beter milieu! Als je voor de bezorgoptie met het Bewust Bezorgd-logo kiest, wordt jouw bestelling zo duurzaam mogelijk geleverd (via de meest duurzame optie van de aangeboden bezorgopties in de webshop).

Je vindt het Bewust Bezorgd-logo op meerdere plekken:

  • In de footer van de webwinkel
  • Na een bestelling in de check-out bij de afleveropties van de webwinkel
  • In de Thuiswinkel.org Widget

Bekijk de deelnemerslijst om te zien welke webshops deelnemen aan Bewust Bezorgd.

Afhankelijk van wat je nog meeneemt als e-commercelogistiek, is de uitstoot in 2015 circa 120 kton CO₂ geweest, oftewel 120 miljoen kg CO₂. Dat komt overeen met het verbruiken van 37 miljoen liter diesel in een jaar, of circa 3 miljoen liter per maand. In een andere vergelijking: dit komt overeen met de uitstoot van (grijze) elektriciteitsopwekking voor 80.000 huishoudens.

Om dat in perspectief te plaatsen: per maand (!) wordt in Nederland meer dan 500 miljoen liter diesel verbruikt, plus meer dan 400 miljoen liter benzine. Het grootste deel van het verbruik komt door personenauto’s.

CO₂-impact is de hoeveelheid CO₂ die uitgestoten wordt bij de bezorging van de pakketten. Om te reduceren is de eerste stap om de impact van de logistieke operatie inzichtelijk te maken. Op basis daarvan kunnen webwinkels verbeteringen doorvoeren. Daarnaast heeft Thuiswinkel.org de ambitie om consumenten te informeren over de groenste afleveroptie. Hierdoor kan de consument bij de bezorgkeuze duurzaamheid laten meewegen.

In Nederland rijden circa 876.000 bestelauto’s. Circa 3% daarvan bezorgt pakketten voor e-commercebedrijven. Dat zijn circa 26.280 busjes.

Dat lijken er minder dan je zou denken. Dit komt omdat e-commercebestelwagens letterlijk bij mensen aan de voordeur komen, hierdoor zijn ze erg zichtbaar.

(Studie in opdracht van Topsector Logistiek door Buck Consultants International, CE Delft, Districon, Panteia en TNO).

In Nederland gaat het hier om zo’n 250 miljoen pakketten.

De vrachtwagen of bestelbus zit sneller vol dan dat hij te zwaar beladen is. Dus we berekenen de uitstoot op basis van de gebruikte vervoerscapaciteit, oftewel het volume van het pakje.

Grote, volle vrachtwagens en efficiënt gepland vervoer maken een groot verschil. Daarom neemt de uitstoot toe als je aflevereisen strakker en sneller worden. De vervoerders moeten dan met minder volle wagens en minder efficiënt gepland rijden.

In het laatste gedeelte van de reis, de last mile, waarbij het pakje van het lokale distributiecentrum naar het afleveradres thuis wordt vervoerd. Daarom is de aandacht voor nieuwe aandrijvingen en brandstoffen ook het grootst in die last mile; daar is het snelst veel te bereiken.

Dat is afhankelijk van veel factoren, zoals de afstand en het gekozen vervoersmiddel. In het voortraject maakt het geen verschil. Bij conventioneel winkelen verzorgt de consument de bezorging en bij online winkelen wordt dit gedaan door de webwinkel of de vervoerder. In het algemeen is de last mile in de e-commerce heel efficiënt georganiseerd.

Voorbeeld: Een persoon uit Den Haag bestelt een paar schoenen die uit een distributiecentrum in Tilburg komen. De levering is de volgende dag, met een dieselbusje. De uitstoot is dan 418 gram CO₂, vergelijkbaar met twee kilometer rijden met een personenauto. Indien het laatste gedeelte met de fietskoerier plaatsvindt, is de uitstoot slechts 100 gram CO₂, evenveel als 350 meter rijden met de auto.