Hoe controleer je of het keurmerk klopt?

Helaas zijn er webwinkels die zonder onze toestemming het Thuiswinkel Waarborg-logo op hun website hebben staan. Hoe controleer je of je met een echt lid van Thuiswinkel.org te maken hebt? 

Controleren Webshop

Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat alleen onze leden het Thuiswinkel Waarborg-logo op hun website kunnen tonen. Helaas zijn er toch webwinkels die ons logo onterecht voeren. Daarom is het altijd verstandig om een dubbelcheck te doen als je ons logo op een webwinkel ziet staan. Waar kun je op letten? 

De ledenlijst van Thuiswinkel.org

Kijk even in onze ledenlijst of de webwinkel daar ook in staat. Dat kan heel simpel door op de naam van de webwinkel te zoeken. 

Klik op het Thuiswinkel Waarborg-logo

Klik op het Thuiswinkel Waarborg-logo dat op de webwinkel/bij de verkoper wordt getoond. Meestal kun je het logo vinden in de header of de footer van de website (of in de widget als de webwinkel daar gebruik van maakt). Onderstaande logo's moeten leiden naar de officiële Thuiswinkel Waarborg-certificaatpagina. Bekijk dit voorbeeld van een officieel certificaat.

Logo Thuiswinkel Waarborg

Bekijk de Thuiswinkel Waarborg-widget

Onze leden kunnen er ook voor kiezen om de zogenaamde widget op hun website te plaatsen. In de afbeelding hieronder zie je de widget linksboven in de hoek. 

Wanneer je klikt op de widget, verschijnt onderstaande pop-up. Ook hieraan kun je zien dat de webwinkel gecertificeerd is en welke gegevens door ons gevalideerd zijn. 

Let op: nep-logo's en nep-certificaten in omloop

Helaas komt het voor dat malafide webwinkels onterecht het Thuiswinkel Waarborg-logo tonen en zelfs certificaatpagina's namaken. Klik daarom altijd op het logo om te controleren of deze doorlinkt naar een officiële certificaatpagina op de website van Thuiswinkel.org. Let hierbij goed op de URL, oftewel het webadres dat in je browservenster verschijnt. 

Echte certificaten herken je aan twee punten:

  1. Er is een slotje zichtbaar in de adresbalk.
  2. Het webadres van de certificaatpagina (URL) heeft deze volgorde: https://www.thuiswinkel.org/leden/[naamvanwebshop]/certificaat.

Zie hieronder het complete Thuiswinkel Waarborg-certificaat op smartphone, tablet en desktop. Op kleine devices valt het groene lint aan de linkerzijde weg, maar de tekst en de URL blijven hetzelfde!

  • Klopt alles? Dan weet je zeker dat met een Thuiswinkel Waarborg-webwinkel te maken hebt. Veel plezier met winkelen!
  • Klopt het niet 100%? Dan kun je met een malafide partij te maken hebben. Betaal bij twijfel nooit vooraf (ook niet met iDEAL).
Ben je niet zeker? Heb je vragen? Neem contact met ons op via klachten@thuiswinkel.org.

Wil je weten
Welke webshops lid zijn?

Ben je benieuwd welke webwinkels door Thuiswinkel.org zijn gecertificeerd? Dit vind je terug in onze ledenlijst. De door ons gecertificeerde webshops voldoen aan strenge eisen op het gebied van wetgeving, veiligheid en financiële stabiliteit. Daarmee kan jij als consument veilig bij hun shoppen. 

Ledenlijst Cta

Veelgestelde vragen

  • Wat moet ik doen als ik ben opgelicht door een webwinkel?

    Heb je wel betaald, maar geen product ontvangen? Heb je een nep product gekregen, terwijl je voor een echt product hebt betaald? Krijg je geen contact (meer) met de webwinkel en zegt je gevoel dat het niet goed zit?

    Doe dan altijd aangifte bij de politie