Wat mag ik doen met een product voordat ik besluit deze retour te sturen?

Vrijwel iedereen heeft het weleens meegemaakt: je koopt een product online en eenmaal in je bezit, ben je er niet tevreden mee. Terugsturen is dan de meest voor de hand liggende optie, maar daar zitten wel wat voorwaarden aan. Als consument heb je een wettelijke bedenktijd van veertien dagen, maar ook binnen die periode heb je te maken met regels voor het retourneren van een product. Onze jurist Vincent Romviel legt je uit wat je wel en niet met een product mag doen voordat je besluit deze retour te sturen. 

“Een handige stelregel is bedenken wat je in de fysieke winkel met het product zou kunnen doen.”

Heb je je bestelling ontvangen? Dan mag je deze uitpakken en gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je deze wilt houden. Vooral het laatste is heel belangrijk, aangezien dit per product verschilt. “Een handige stelregel hiervoor is bedenken wat je in de fysieke winkel met het product zou kunnen doen”, vertelt Vincent. “Neem bijvoorbeeld een koffiezetapparaat. In een fysieke winkel kun je niet zomaar een kopje koffie zetten om het apparaat uit te proberen. En een wasmachine mag je in een winkel bekijken, je mag het deurtje openen en het zeepbakje opentrekken. Maar een proefwasje draaien met je sportspullen, dat kan natuurlijk niet in de winkel.” 

Waardevermindering

Als je als consument verder gaat dan nodig is om te bepalen of je een product wenst te behouden, dan mag de webshop een waardevermindering bij jou in rekening brengen. Vincent legt uit: “Als je in een winkelstraat schoenen koopt, mag je ze uiteraard wel passen maar er geen buitenwandeling mee maken. Dit geldt dus ook voor schoenen die je online koopt. Je mag ze uitgebreid passen – daar krijg je zelfs veertien dagen de tijd voor – maar als je echt gaat wandelen met de schoenen krijg je waarschijnlijk niet het volledige aankoopbedrag terug wanneer je ze retourneert.”

“Je mag een product uitpakken en gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het wil houden.”

De dagwaarde die een geretourneerd product heeft na bovenmatig gebruik, is minder dan die van een normaal gebruikt product. Een webshop bepaalt de waardevermindering op basis van het verschil tussen de dagwaarde die het geretourneerde product zou hebben bij normaal gebruik en de dagwaarde die het geretourneerde product nu heeft na bovenmatig gebruik. Ook de kosten om het product weer in een nieuwstaat te kunnen brengen, kunnen door de webshop worden doorberekend.

Gebruik je verstand

Zorg er dus altijd voor dat je goed nadenkt over de mate waarin je een product gebruikt of probeert, zodat je zonder problemen kunt retourneren. Daarnaast is het natuurlijk altijd verstandig om ook goed op de desbetreffende website te kijken of daar nog aanvullende informatie staat over de voorwaarden van het retourneren.

Meer informatie?

Wil je meer weten over het retourneren van bestellingen of heb je een andere juridische vraag? neem dan contact op met Vincent Romviel, jurist bij Thuiswinkel.org ()