TEGELinfo.nl: “Klanten waarderen het als de fietskoerier langskomt”

Categorie
Gepubliceerd op: 25 augustus 2020
Bijgewerkt op: 18 februari 2021
Geschreven door
Interview Winkel Tegels Stelling Uitzoeken 800X400

Toen ze vijftien jaar geleden begonnen, dacht niemand dat je online tegels kon verkopen. Kathleen en Ronald van Egeraat bewijzen het tegendeel. Met hun eigen import vanuit Spanje, Portugal en Italië en een heus TEGELatelier brengen zij kwaliteitstegels naar de Nederlandse markt. We spreken ze over duurzaamheid, hun distributielijn en het lidmaatschap van Thuiswinkel.org.

“Tegels zijn een mooi product om via een website aan te bieden. Wil je een groot bereik en niet alleen regionaal opereren, dan is dit de manier. Vijftien jaar geleden was het echt een nichemarkt met bijzondere tegels en mozaïek. Maar ook nu er meer concurrentie komt online, kunnen wij ons nog goed onderscheiden”, vertelt Ronald. De productenlijn hebben ze zelf opgestart en ze werken nog steeds samen met de bedrijven waar ze vijftien jaar geleden mee zijn begonnen. “We hebben een goede persoonlijke relatie opgebouwd. En het helpt dat ik vloeiend Spaans en Portugees spreekt”, vertelt Kathleen.

De tegels worden vervoerd op een zo duurzaam mogelijke manier. “Het is goed om te kijken naar je CO2-uitstoot. We vinden het belangrijk om bij te dragen in duurzame verzending, daarom werken we met fietskoeriers. Zij komen de pakketjes bij ons ophalen en ze bezorgen ze waar dat kan op de fiets. Op de plekken waar geen dekking is, levert DHL met elektrische wagentjes. Zo kunnen we in heel Nederland duurzaam leveren.” Ronald geeft aan dat de keuze voor fietskoeriers commercieel gezien ook succesvol is. “Onze klanten vinden het leuk als de fietskoerier het pakketje komt brengen. De bezorgers zijn sympathiek en persoonlijk, dus dat draagt bij aan een positieve ervaring.”

Het reviewcijfers van TEGELinfo is dan ook een 9,5. “We zitten in een competitieve markt, maar onderscheiden ons door assortiment en service. We versturen nooit iets zonder dat we de klant gesproken hebben. En doordat we weinig met groothandels werken, maar met eigen lijnen, kunnen we zelf keuzes maken. Dat werkt goed, want daardoor konden wij tijdens de coronadrukte gewoon leveren.”

TEGELatelier in plaats van showroom

Dat de webshop zo goed loopt, komt onder andere door de sampleservice en het TEGELatelier. “De keuze voor tegels is heel persoonlijk en we snappen dat je wilt zien wat je koopt. We wilden geen showroom met platen vol tegels, dus we hebben een atelier gemaakt. Daar kunnen onze bezoekers zien wat we hebben en zelf combinaties maken die zij mooi vinden. Wij helpen ze daarbij en geven advies, dat wordt gewaardeerd. Het kan maar zo zijn dat je een mooie tegel hebt gevonden, maar dat de kleur thuis toch net niet is wat je ervan had verwacht. Om dat te voorkomen en om mensen de tegels ook mee te laten nemen naar de ruimte waar ze voor bedoeld zijn, kunnen ze een sample aanvragen via de website of meekrijgen vanuit het TEGELatelier.”

Doen waar je goed in bent

Ronald en Kathleen hebben een duidelijke focus op hun product. Op de vraag of ze ook tegelzetters in dienst hebben, zijn ze heel duidelijk: “We kennen tegelzetters in de regio, maar bij ons ligt de focus echt op het product. Daar zijn we goed in en kunnen we ons in onderscheiden. We stoppen onze tijd liever in het zoeken naar nieuwe producten. Daarnaast hebben ons klanten vaak zelf wel een tegelzetter. Zeker onze zakelijke klanten.”

TEGELinfo.nl levert ook veel zakelijk en werkt samen met o.a. binnenhuisarchitecten en keukenfabrikanten. “Eigen ondernemers willen vaak iets moois en unieks hebben. En ook restauranthouders zoeken vaak iets aparts. Het is erg leuk om met ze mee te denken en ze advies te geven. Bij mooie projecten sturen we ook weleens een fotograaf langs om het resultaat vast te leggen. Dat delen we dan weer als inspiratie op onze website.”

Thuiswinkel Waarborg geeft vertrouwen

TEGELinfo is in 2007 lid geworden van Thuiswinkel.org. “We zochten een paraplu om onder te vallen”, vertelt Kathleen. “Iemand die ons hielp aan alle voorwaarden te voldoen rond wet- en regelgeving bijvoorbeeld. Vijftien jaar geleden vonden consumenten het nog spannend om online te shoppen, nu is dat niet meer. Maar aangezien er veel nepwebshops zijn, geeft het Thuiswinkel Waarborg-logo wel dat extra vertrouwen.” Ronald vult aan: “De webshop wordt jaarlijks gehercertificeerd en dan krijgen we goede feedback over zaken die bijvoorbeeld anders moeten. Dat zijn dingen waar wij niet bij stil staan en het is fijn dat er iemand professioneel naar kijkt. We hebben ook weleens contact met jullie jurist Vincent. Het is prettig dat we snel antwoord krijgen en weten wat wel en niet mag.”

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp