De drukte rondom de feestdagen verspreiden

Gepubliceerd op: 6 november 2023
Bijgewerkt op: 6 november 2023
Geschreven door
Decemberdrukte Trunkrs

De feestdagen brengen veel vreugde, maar ook een enorme toename in online bestellingen. De webwinkels en bezorgers werken hard om alles op tijd te bezorgen. Maar jij als consument kan ook een handje helpen om de drukte te verspreiden. In dit artikel hebben we een paar eenvoudige tips om te zorgen dat alles soepel verloopt voor iedereen.

  1. Vroeg bestellen: Geef jezelf wat ruimte en bestel je cadeaus ruim voor de dag waarop je ze nodig hebt. Wacht niet tot het laatste moment, tenzij het echt niet anders kan.
  2. Vermijd piekdagen: Bestel op doordeweekse dagen in plaats van het weekend. Hiermee ontlast je de piekdrukte bij webwinkels en bezorgers.
  3. Slimme bezorging: Kies een bezorgmoment waarop je zeker thuis bent en volg je pakket met Track & Trace. Als je plannen wijzigen, pas dan je bezorging aan, laat het bij de buren afleveren of op een afgesproken plek. Zo hoeft de bezorger niet onnodig extra te rijden.
  4. Servicepunten gebruiken: Als je niet thuis bent, kies dan voor aflevering op een servicepunt. Zo voorkom je dat de bezorger voor een gesloten deur staat en kun je het pakket ophalen op een geschikt moment.
  5. Blijf op de hoogte: Meld je aan voor de nieuwsbrief van je favoriete webwinkel om op de hoogte te blijven van aanbiedingen en deals.
  6. Kortingen: Vele webshops bieden al voor Black Friday en de feestdagen kortingen aan. Wachten tot die ene vrijdag is vaak niet nodig.
  7. Aankopen bundelen: Probeer zoveel mogelijk cadeautjes in één keer te kopen bij dezelfde webwinkel. Dit verlicht niet alleen de drukte, maar kan ook handig zijn voor jou.

Als consument kan je dus ook zeker een steentje bijdragen aan de drukte rondom de feestdagen. Met deze tips hopen we op een vlotte en stressvrije feestdagenperiode voor iedereen.

Onderwerpen

Deel dit nieuwsartikel

Recente artikelen over dit onderwerp