De feestdagen komen er weer aan en dat betekent dat er weer massaal online cadeaus besteld gaan worden. We verwachten weer een enorme piek in het aantal online verkopen. Webwinkels en vervoerders nemen extra maatregelen om tijdens de feestdagen alle bestellingen op tijd te kunnen verwerken. We vragen consumenten om de piek te spreiden door eerder te bestellen. 

De sector is klaar voor de feestdagenpiek, maar vraagt de consument om de webshop en bezorger van zijn of haar pakket een handje te helpen. Met de campagne ‘Wees voorbereid – Bestel op tijd’ roepen webwinkels en vervoerders consumenten op om tijdig hun cadeaus te bestellen. Marlene ten Ham, directeur van Thuiswinkel.org: “Door op tijd te bestellen, voorkomen we extreme drukte gedurende een paar dagen. Als de bestellingen eerder gedaan worden, kunnen we met de hele sector de verwachte drukte goed aan.”

Help Sinterklaas een handje

Vandaag gaat de feestdagencampagne van start. In de radio- en online videocampagne staat Sinterklaas centraal, die blij is omdat de pakjes op tijd besteld en bezorgd zijn. De consument heeft namelijk ruim van tevoren de cadeauwensen doorgegeven. Marlene ten Ham: “Let goed op de levertijd die door de webwinkel wordt aangegeven, en bestel op tijd!”

Pas je cookie-instellingen aan om deze video te bekijken.

 

Voorkom teleurstelling, volg de besteltips van Sinterklaas

De feestdagenperiode is de mooiste maar ook de drukste tijd van het jaar voor de webwinkels. Hoe zorg je ervoor dat je jouw pakketjes toch op tijd binnen hebt? Je kunt Sinterklaas een handje helpen met de bestel op tijd-tips:

  • Bestel de cadeaus ruim voor de dag dat je ze nodig hebt. Wacht niet tot het laatste moment als dat niet hoeft.
  • Bestel doordeweeks in plaats van in het weekend, om de piekdagen bij webwinkels en bezorgers te vermijden.
  • Als je het graag thuisbezorgd wilt hebben, kies dan een moment waarop je zeker weet dat je thuis bent en houd Track & Trace goed in de gaten. Wijzig de bezorging als je plannen veranderen, laat het bij de buren afleveren of op een ‘afgesproken plek’. De bezorger hoeft dan niet dubbel te rijden.
  • Als je niet thuis bent, laat dan je pakketten afleveren op een servicepunt. De pakketbezorger komt dan niet voor een dichte deur te staan, je kunt het pakket ophalen wanneer je wilt en je voorkomt dat het voortijdig in handen komt van degene die je wilt verrassen.
  • Meld je aan voor de nieuwsbrief van je favoriete webwinkel, zodat je weet welke aanbiedingen er zijn en wanneer.
  • Veel webwinkels geven ook kortingen in de periode voor de feestdagen. Ook zijn in de week voorafgaand aan Black Friday (26 november) al veel producten met korting verkrijgbaar. Wachten tot die ene vrijdag is dus in veel gevallen niet nodig.
  • Probeer je aankopen te bundelen bij de webshop en koop je cadeautjes in één keer bij de webwinkel.

Piekdrukte verwacht

Sinterklaas wilt ook dit jaar weer dat de pakjes op tijd besteld én bezorgd zijn. Wees net als Sinterklaas goed voorbereid, bestel op tijd! Je kunt de Sint een handje helpen met onze bestel op tijd-tips.

Bekijk de besteltips van Sint

Heb je een webhop? Ga dan naar onze kennispagina Feestdagen voor advies.