Bestel op tijd tijdens de feestdagen

Categorie
Gepubliceerd op: 15 november 2023
Bijgewerkt op: 15 november 2023
Geschreven door
Verpakking 800 X 400

Tijdens de feestdagen stijgt de vraag naar online aankopen, waarbij webwinkels een verwachte omzetgroei van gemiddeld 70% ten opzichte van reguliere verkoopperiodes ervaren. Het is verstandig om nu alvast na te denken over je online aankopen en om tijdig te bestellen. Zo komen jouw pakketjes op tijd aan en help je ook nog eens de sector.

De piek- en feestdagen van dit jaar

De piekdagen liggen dit jaar naar verwachting in Black Week van 20 november tot 24 november (Black Friday) en 27 november (Cyber Monday) tot aan Sinterklaas. Veel webwinkels geven ook kortingen in de periode voor de feestdagen. Wachten tot die ene vrijdag is dus in veel gevallen niet nodig. Hieronder hebben we een overzicht met de feestdagen van dit jaar:

  • Intocht Sinterklaas: zaterdag 18 november
  • Black Week: maandag 20 t/m vrijdag 24 november
  • Cyber Monday: maandag 27 november
  • Sinterklaas: dinsdag 5 december
  • Kerstmis: maandag 25 december en dinsdag 26 december

Alle partijen een handje helpen

Door eerder te bestellen help je alle partijen die de bestelling bij jou op tijd willen leveren. Wanneer je een bestelling plaatst, gaan er namelijk heel veel acties in werking. De webwinkel ontvangt jouw bestelling en begint het proces. Als alles voorradig is, dan moet de webwinkel de bestelling gaan verpakken, labelen en overdragen aan een bezorgdienst. Deze bezorgdienst, die het tijdens de feestdagen dus extra druk hebben, transporteert jouw bestelling vervolgens op het afgesproken tijdstip naar jouw adres. Een tijdige bestelling biedt de bezorgdienst de nodige ruimte om de levering goed te plannen, waardoor de kans op vertraging afneemt.


Op onze website hebben we in een eerder artikel ook nog andere tips geformuleerd om de drukte rond deze piekperiode te verspreiden. Wil je hier meer over weten, de sector een handje helpen en zonder stress al jouw bestellingen op tijd ontvangen?

LEES DAN MEER

Deel dit nieuwsartikel