We Love Deco BV: “Unieke concepten zullen altijd blijven bestaan”

Categorie
Gepubliceerd op: 18 juni 2019
Bijgewerkt op: 17 februari 2021
Geschreven door
Interview Spraakballonnen Blauwe Achtergrond 800X400

Nick Meeder begon in 2013 samen met zijn vrouw Tineke met Weddingdeco.nl. Hun ambitie: de grootste Trouwwebshop van de Benelux worden! Binnen een jaar werd Partydeco.nl daaraan toegevoegd en in 2016 hebben ze Kidsdeco.nl gelanceerd. Hoe is deze combinatie van webshops ontstaan? Waar is Nick het meest trots op en waarmee kun je volgens Nick altijd weerstand bieden tegen grote marktplaatsen?

Hoe is het bedrijf ontstaan?

“In de voorbereiding op onze bruiloft zag Tineke de mooiste dingen voorbijkomen op Pinterest. Helaas konden we de trendy decoratie die we zochten voor onze bruiloft niet vinden in Europa. Dat was het begin van Weddingdeco.nl. Dat verliep heel goed, maar die klanten komen natuurlijk niet regelmatig terug”, vertelt Nick lachend. “Je trouwt maar één keer als het goed is, dus dat levert geen recurring business op. Het heeft een beperkte groeipotentie en is ook erg seizoensgebonden. Vanuit daar zijn wij verder gaan denken en zijn we ook Partydeco.nl begonnen, omdat wij daar dezelfde kansen zagen als bij Weddingdeco.nl.”

Het succes van We Love Deco BV

“Elke dag werken we met onze club van 45 collega’s om het nog beter te doen en de klant optimaal te bedienen. En ik denk dat ons succes is dat we een mix hebben van goede marketing, een oplossingsgerichte klantenservice en eigen productontwikkeling. We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een machinepark voor productpersonalisatie. Daarnaast hebben we een team van 6 grafisch vormgevers die de hele dag producten ontwikkelen. Op die manier kunnen wij ook gepersonaliseerde producten leveren aan onze klanten die een feest organiseren en daar ook hun persoonlijke touch aan willen geven.”

Welke e-commercetrends zie je vandaag de dag?

“Er zijn enorm veel ontwikkelingen waar we dagelijks mee bezig zijn, maar om er een paar uit te pakken: Iedereen praat over de marktplaatsen en dropshipment. Die hebben zeker een bepaalde waarde, maar wij zijn ervan overtuigd dat je als webshop bestaansrecht hebt wanneer je binnen een niche en met een duidelijke persona voor ogen relevant kunt zijn en blijven”, vertelt Nick. Hij gaat verder: “Door bijvoorbeeld een unieke samenstelling van het assortiment en het bieden van inspiratie, dus niet alleen producten maar ook alles daaromheen, zoals de gebruiksmomenten, en het verstrekken van de juiste informatie wanneer het voor de klant relevant is. Dat kun je in een niche natuurlijk optimaal doen. Met Weddingdeco.nl bijvoorbeeld: dat is een duidelijk gedefinieerde klantgroep dus alle content die wij maken richt zich op die bruiloft. En ik denk dat dat, het relevant zijn voor je klant, blijft bestaan. Eigenlijk net als in de winkelstraat. Geen service? Geen duidelijke visie? Slecht assortiment? Einde oefening. Unieke concepten zullen blijven bestaan.” 

“Hiernaast zijn zowel product- als contentpersonalisatie belangrijk. Daar zijn wij druk mee bezig en hier investeren wij veel in. Voor ons is de volgende stap ook de contentpersonalisatie, waar wij nog niet heel lang mee bezig zijn, nog veel meer gaan uitbreiden. Wij zijn ervan overtuigd dat we een nog grotere speler worden en een duurzame groei kunnen realiseren. Het opzetten van een succesvolle webshop is door de hoge eisen van de klanten en het algehele e-commercelandschap lastiger geworden. Dat in acht nemende, vinden we het belangrijk dat we die drempel voor onze (potentiële) concurrenten blijven verhogen door veel te investeren op alle vlakken binnen onze organisatie en harder te blijven groeien dan de markt.”

Feedback gebruiken om organisatie te verbeteren

Waarom Nick koos voor het Thuiswinkel Waarborg? “We leverden al jaren goede service en producten, maar we wilden eigenlijk nog meer duidelijk maken aan de consument dat we een betrouwbare partij zijn en dat we staan voor kwaliteit. Reviews spelen daar ook een grote rol in, waarbij we eerlijke feedback krijgen van de consument. Die feedback gebruiken we ook dagelijks om onze organisatie te verbeteren. Na twee weken wordt een negatieve review gepubliceerd en die kun je als bedrijf ook niet aanpassen. Dus het is heel eerlijk. In ons geval willen we de shopping experience zo optimaal mogelijk maken. We proberen het jaar in jaar uit ook weer beter te doen, het houdt je scherp.”

Deel dit nieuwsartikel