Parfumerie.nl: Twintig jaar online, tien jaar tevreden lid

Categorie
Gepubliceerd op: 21 mei 2019
Bijgewerkt op: 17 februari 2021
Geschreven door
Interview Parfumerie Nl 800X400

Ze waren op zoek naar een keurmerk dat aansloot bij hun eigen hoge kwaliteitsstandaarden en vonden dat bij Thuiswinkel Waarborg. Inmiddels zijn we tien jaar verder in het lidmaatschap, maar de webwinkel bestaat al 20 jaar en de fysieke winkel maar liefst 55. We spreken met de broers Hugo en Erwin de Groot over hun begintijden bij Parfumerie.nl, de trends in de parfumerie en de A/B-test die ze deden met ons logo.

De winkel in Amsterdam werd gerund door hun ouders en heette toentertijd nog Marjo. “We kregen van onze ouders de mogelijkheid om een website te maken. Ik vond het leuk om met computers en websites te pielen en met wat hulp van een oom die bij IBM werkte konden we een mooie strategie neerleggen. Ik wilde niet in de zaak werken, maar op deze manier vond ik het een leuke uitdaging om mijn ouders wat te helpen. De website was in eerste instantie vooral informatief, maar we merkten dat mensen de producten ook opgestuurd wilden krijgen”, vertelt Hugo. “Erwins stageopdracht versnelde de hele zaak, want hij had webshopervaring opgedaan bij de Kaaskamer. Zij wilden internationaal uitbreiden, maar liepen helaas voor hen tegen allemaal regelgeving aan.” Bij Marjo voegden ze hun kennis samen en zo ontstond Parfumerie.nl.

Stap voor stap groeien

“We moesten in het begin wel een hoop verdedigen thuis”, vertelt Erwin. “De marges online zijn natuurlijk lager, omdat je ook met verzendkosten te maken krijgt. Inmiddels loopt 60% van de verkoop via de webwinkel en 40% via de fysieke winkels. Vorig jaar is dat omslagpunt een beetje gekomen.” Lachend vervolgd hij: “Het klinkt een beetje raar, maar we moesten onze groei remmen. We hadden de voorraadruimte niet en werkten vanuit de winkel. Inmiddels werken we met een fulfilmentpartij, zodat we de groei wel weer aankunnen. Dat willen we wel stap voor stap aanpakken.”

Traditionele branche omarmt online

Ze merken dat online de toekomst heeft en zien grote kansen in verkoop in het buitenland. “De eerste plek is België. We zijn nu bezig met een tweetalige website voor België. Daar worden veel meer parfums verkocht dan in Nederland, dus we hebben er hoge verwachtingen van. Onze relatie met de grote parfumhuizen komt ons nu goed van pas, want we hebben veel exclusieve merken”, vertellen ze. Die relatie hebben ze 55 jaar geleden opgebouwd vanuit de winkel. “Een fysieke winkel hebben is voor veel parfumhuizen een must, dus die houden we er zeker nog bij. En het is mooi dat we klanten die extra service kunnen bieden.” Inmiddels merken ze wel dat ook de van oorsprong traditionele Franse parfumhuizen meer aandacht aan online zaken besteden.

Al tien jaar Thuiswinkel Waarborg-lid

Ze werken met achttien mensen, waarvan er zeven bezig zijn met de webshop. Ze hebben veel uitbesteed, maar de klantenservice doen ze zelf. “We vragen ook reviews uit aan onze klanten. We krijgen eigenlijk altijd positieve reviews. Zo nu en dan zit er een klacht tussen, die proberen we altijd netjes te beantwoorden op te lossen.” Toen ze onlangs hun nieuwe website lanceerde, hebben ze gelijk een test gedaan met het Thuiswinkel Waarborg-logo. “We hebben een A/B-test gedaan en het logo zorgde voor 6% meer conversie. In de test hadden we het logo alleen in de footer gezet, maar toen we het logo ook weer boven aan de pagina zetten, zagen we een positief verschil. Maar we zijn eigenlijk sowieso al tevreden met het lidmaatschap, anders waren we ook niet zo lang lid. We zijn heel tevreden met de mogelijkheid om vragen te stellen aan de juristen.”

Deel dit nieuwsartikel