ellesebeauty.nl is géén lid van Thuiswinkel.org

Categorie
Gepubliceerd op: 22 oktober 2021
Bijgewerkt op: 22 oktober 2021
Geschreven door
Winkelwagen En Notebook 800 X 400

ellesebeauty.nl is géén lid van Thuiswinkel.org en gebruikt onterecht het Thuiswinkel Waarborg-logo. De webshop kan een malafidepartij zijn.

Uit controle van de website is gebleken dat we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen spreken over een malafide website.

Dat is gebleken uit:

  • Uit alle aangiftes komt naar voren dat klanten artikelen niet geleverd hebben gekregen.
  • De eigenaar van de webshops reageert niet op e-mailberichten.
  • In de algemene voorwaarde worden twee verschillende KvK nummer vermeld, beide nummers zijn bij de KvK niet bekend.
  • Thuiswinkel-logo staat op de website, maar de webwinkel is niet aangesloten.

De website staat inmiddels vermeld op de lijst met malafide handelspartijen op de website www.politie.nl. Daarnaast is er een verzoek verzonden naar de host om passende maatregelen te nemen.

Hoe kun je betrouwbare webshops onderscheiden van nep-shops?

Shop verstandig, check het online keurmerk Thuiswinkel Waarborg. Je kunt op twee manieren eenvoudig controleren of een webwinkel werkelijk lid is van Thuiswinkel.org en je dus veilig kunt shoppen: 

  1. Zoek de webwinkel op in onze ledenlijst
  2. Klik op het Thuiswinkel Waarborg-logo dat op de webwinkel wordt getoond. Onderstaande logo's moet leiden naar de officiële Thuiswinkel Waarborg certificaatpagina.

Helaas komt het soms voor dat partijen onterecht het Thuiswinkel Waarborg-logo tonen en zelfs certificaatpagina's namaken. Klik daarom altijd op het logo om te controleren of deze doorlinkt naar een officiële certificaatpagina op de website van Thuiswinkel.org. Echte certificaten herken je aan twee punten:

  1. Er is een groen slot zichtbaar in de adresbalk met de tekst: "Thuiswinkel.org (Nederlandse Thuiswinkel Organisatie) [NL]"
  2. Het webadres van de certificaatpagina (url) heeft deze volgorde: https://www.thuiswinkel.org/leden/'naamvanlid'/certificaat

Voorbeeld van een correcte URL van een certificaat: 

  • Klopt alles? Dan weet je zeker dat je veilig bij een Thuiswinkel Waarborg webwinkel te maken hebt. Veel plezier met winkelen!
  • Klopt het niet 100%? Dan kun je met een malafide partij te maken hebben. Betaal bij twijfel nooit vooraf (ook niet met iDEAL).

Ben je niet zeker? Heb je vragen?

Lees deze uitgebreide lijst met tips of neem dan contact met ons op via klachten@thuiswinkel.org.

Deel dit nieuwsartikel